Libya ile IMF "Madde 4 Görüsmelerine" yeniden basladiMohammad Farid Mahmoud Abdullah,Hacer Baser

Libya ile IMF "Madde 4 Görüsmelerine" yeniden basladiMohammad Farid Mahmoud Abdullah,Hacer Baser

TRABLUS (AA) - Libya ve Uluslararasi Para Fonu (IMF), Libya ekonomisini degerlendirmek ve bu ülkeyle ilgili öneriler sunmak üzere Tunus'ta "Madde 4 Görüsmelerine" yeniden basladi.

Libya Merkez Bankasindan yapilan yazili açiklamada, "güvenlik gerekçesiyle" 2013 yilinda durdurulan Libya ekonomisine iliskin dördüncü madde konsültasyonunun yeniden basladigi ve bu hafta boyunca devam edecegi belirtildi.

Görüsmelerin, IMF heyeti ile Libya'da ilgili kurumlar ve bakanliklar arasinda yürütüldügü aktarildi.

IMF, üyeligi devam etmesine ragmen 2013 yilinda devrim, savas ve güvenlik durumlari nedeniyle Libya ile görüsmelerini askiya almisti.

- 4. Madde Konsültasyonu nedir?

IMF'nin kurulus anlasmasina göre, her üye ülkenin 4. Madde Konsültasyon Çalismasi çerçevesinde düzenli denetlenmesi gerekiyor.

IMF, üye ülkelerin ekonomi yönetimlerine yol gösterici olmak ve uluslararasi finansal sistem üzerindeki gözetim görevini yerine getirmek amaciyla her üyenin ekonomik gelismelerine iliskin (genellikle yilda bir kez) ayrintili gözden geçirme çalismalarinda bulunuyor.

Söz konusu çalismalar, IMF Kurulus Anlasmasi'nin dördüncü maddesi kapsaminda gerçeklestirildiginden "Madde 4 Görüsmeleri" olarak isimlendiriliyor.