Seimens, Almanya'nin patent sampiyonu olduUgur Aslanhan- Geçen yil Avrupa Patent Ofisi'ne 1.735 patent basvurusunda bulunan Siemens AG, patent siralamasinda Alman sirketler arasinda birinci, genel siralamada 6'nci basamakta yer aldi

Seimens, Almanya'nin patent sampiyonu olduUgur Aslanhan- Geçen yil Avrupa Patent Ofisi'ne 1.735 patent basvurusunda bulunan Siemens AG, patent siralamasinda Alman sirketler arasinda birinci, genel siralamada 6'nci basamakta yer aldi

ISTANBUL (AA) - Siemens AG, Avrupa Patent Ofisi'nin patent siralamasinda Alman sirketler arasinda birinci olurken, genel siralamada 6'nci basamakta yer aldi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Siemens AG, geçen yil Avrupa Patent Ofisi'ne toplam 1.735 patent basvurusunda bulunarak Alman sirketleri arasinda birinci oldu.

Bu basvuru sayisi Siemens AG'yi genel patent basvurulari siralamasinda 6'nciliga tasirken, sirketin 2022 mali yilinda is günü basina 21 bulus gerçeklestirdigi görüldü.

Siemens'te görev alan arastirmacilar, bu ilerlemenin temelini atmalarinin yani sira Siemens müsterilerine ve tüm topluma uzun vadeli fayda da sagliyor.

Siemens AG'nin patent portföyüne iliskin büyüme alanlari arasinda veri güvenligi, makine ögrenmesi ve yapay zeka, modelleme ve simülasyon, akilli sehirlerde ulasim, eklemeli üretim ve blokzincir yer aliyor.

Tüm bu teknolojiler, açik ve dijital is platformu olan Siemens Xcelerator'da sunulan dijital dönüsüm çözümlerini de sagliyor. Bu teknolojiler ayni zamanda sürdürülebilirlik alaninda da acilen atilmasi gereken adimlar için kullanilabilecek baslica dijital dönüsüm kaldiraçlarinin konumlarini da gösteriyor.

Açiklamada konuya iliskin görüsleri yer alan Siemens AG Strateji ve Teknoloji Baskani Peter Körte, Kovid-19, Rusya-Ukrayna savasi ve enflasyon gibi dis zorluklara ragmen inovasyonlara hiz kesmeden devam ettiklerini belirterek, "Bugün geldigimiz noktada elde ettigimiz sonuçlar Siemens'in inovasyon kabiliyetini ve patent kalitesinin yani sira endüstriyel uygulamalarin tamamina odaklandigimizin en büyük göstergesidir." ifadesini kullandi.

- Siemens'ten dünya genelinde 2 bin 650 patent basvurusu

Açiklamada yer alan bilgilere göre, fikir ve inovasyonlarin korunmasinin önemine dikkati çeken Siemens'in fikri mülkiyet alanindaki faaliyetleri, rekabet gücünü artirmada büyük önem tasiyor. Dünya genelinde pek çok patente sahip olan sirket, bu sayede diger uluslararasi istatistiklerde de üst siralarda yer aliyor.

Sirketin kurucusu Werner von Siemens'in "Fabrikalarimizin gelismesinin ana nedenlerinden birinin, ürünlerimizin büyük ölçüde kendi buluslarimiza dayanmasi oldugunu düsünüyorum" seklindeki sözü de bu anlayisi destekliyor.

Siemens, 2022 mali yilinda dünya genelinde 2 bin 650 patent basvurusunda bulundu. Ayni dönemde sirkette 4 bin 650 bulus yapildi. Bu da is günü basina 21 bulus anlamina geliyor. Dünya genelinde Siemens'e verilen patent sayisi ise 46 bin 700'ü geçti. 2022 mali yilinda AR-GE için yaklasik 5,6 milyar avro ayiran Siemens'te bu alanda 46 bin 900'e yakin kisi görev aliyor.