Kazakistan'da Türkiye'deki 14 Mayis seçimleri için oy kullanma islemi basladiMeiramgul Kussainova

Kazakistan'da Türkiye'deki 14 Mayis seçimleri için oy kullanma islemi basladiMeiramgul Kussainova

ASTANA (AA) - Kazakistan'da, yurt disi seçmen kütügüne kayitli seçmenler Türkiye'de 14 Mayis'ta yapilacak Cumhurbaskani ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri için sandik basina gidiyor.

Baskent Astana'daki Türk vatandaslari, yerel saatle 09.00'dan itibaren Türkiye'nin Astana Büyükelçiliginde kurulan sandikta oy kullanmaya basladi.

Kazakistan’da bulunan yaklasik 6 bin 106 kayitli Türk seçmen için Türkiye’nin Astana Büyükelçiligi, Almati ve Aktau sehirlerindeki Baskonsolosluklarda açilan sandiklarda oy verme islemleri 7 Mayis aksamina kadar sürecek.

Türkiye'nin Astana Büyükelçisi Mustafa Kapucu da elçilik binasindaki 1 No'lu sandikta oyunu kullandi.

Kapucu, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Kazakistan'da kurulan sandiklarin 7 Mayis Pazar günü yerel saatle 21.00'a kadar açik kalacagini bildirdi.

Baskent Astana'da yaklasik 1500, Aktau'da ise 500 civarinda kayitli vatandasin oldugunu, en çok Türk seçmenin ise Almati'da bulundugunu belirten Kapucu, "Fakat yurt disi tek seçmen kütügü oldugu için yurt disinda kayitli vatandaslarimiz her yerde oy kullanabilirler. Dolayisiyla oy kullanan seçmen sayisinda farkliliklar olabilir." diye konustu.

Büyükelçi Kapucu, oy verme isleminin sabah basladigini ve ilk günde vatandaslarin yogun ilgisi oldugunu dile getirerek, "Vatandaslarimizin oylarini kullandigini ve vatandaslik görevlerini yerine getirmelerini görmekten memnuniyet duyuyoruz." ifadesini kullandi.