GÜNCELLEME 2 - Sanliurfa'da sel nedeniyle mahsur kalan vatandaslarin kurtarilmasi için çalisma sürüyorCebrail Caymaz,Firat Özdemir- Içisleri Bakani Süleyman Soylu arama kurtarma çalismalarini takip etti - Tahliye edilen vatandaslardan Melek Yildirim: - "Depremi bile unuttuk, her seyi unuttuk. Beyaz esyalar, arabalar suyun içindeydi" KURTARILAN KISILERLE RÖPORTAJ EKLENDI

GÜNCELLEME 2 - Sanliurfa'da sel nedeniyle mahsur kalan vatandaslarin kurtarilmasi için çalisma sürüyorCebrail Caymaz,Firat Özdemir- Içisleri Bakani Süleyman Soylu arama kurtarma çalismalarini takip etti
- Tahliye edilen vatandaslardan Melek Yildirim:
- "Depremi bile unuttuk, her seyi unuttuk. Beyaz esyalar, arabalar suyun içindeydi"

KURTARILAN KISILERLE RÖPORTAJ EKLENDI

SANLIURFA (AA) - Selin etkili oldugu Sanliurfa'da su basan bazi mahallelerde vatandaslarin evlerden tahliyesi için çalisma yapiliyor.

Kentte Karakoyun deresinin tasmasi sonucu civardaki cadde ve sokaklar su altinda kaldi. Bölgeye sevk edilen AFAD, jandarma, itfaiye ve polis ekipleri, botlarla su basan sokaklara girdi.

Ekipler, evlerinde mahsur kalan vatandaslari merdiven uzatarak tahliye etti. Kurtarilan vatandaslar tedbir amaçli hastanelere sevk edildi.

Bir binadan tahliye edilen kadinin askerlere sarilarak tesekkür ettigi görüldü.

Saganak nedeniyle suyla dolan Abide Köprülü Kavsagi ve alt geçidinde de arama kurtarma çalismasi sürüyor. 3 kisinin çikarilarak hastaneye kaldirildigi bölgedeki suyun tahliyesi için pompalar çalistiriliyor. Bölgede devam eden saganak, çalismalari olumsuz etkiliyor.

Öte yandan, kentte selden etkilenen bölgelerde inceleme yapan Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Akabe Mahallesi'nde su basan sokaktaki evlerden is makineleriyle vatandaslarin tahliye edilmesini takip etti.

Ayni mahallede botla evlerinden kurtarilan yasli vatandaslar ise dalgiç ekiplerinin kucaginda saglik ekiplerine teslim edildi.

- "Çok sükür botla kurtarildik"

Akabe Mahallesi'nde tahliye edilenlerden Melek Yildirim, AA muhabirine, evinin ikinci katta oldugunu, saat 8'de sokagi ve evini su bastigini söyledi.

Kendisini kurtaran ekiplere tesekkür eden Yildirim, "Uyandigimda evlerimiz su altindaydi, perisaniz. Yardim istedik. Çok sükür botla kurtarildik. Depremi bile unuttuk, her seyi unuttuk. Beyaz esyalar, arabalar suyun içindeydi. Rabb'im bir daha göstermesin" dedi.

- Bedensel engelli kiz 5 saat sonra kurtarildi

Bedensel engelli Fatma Bulgan (16), Akabe Mahallesi 1437. Sokak'ta iki katli binanin zemin katinda tek basina bulundugu sirada evi sel basti.

Suda mahsur kalan Bulgan, AFAD, polis ekipleri ve ailesinin destegiyle tekerlekli sandalyesiyle bulundugu yerden yaklasik 5 saat sonra kurtarildi.

Tahliye edilen Fatma Bulgan'in agabeyi Mehmet Bedir Bulgan, evde yattigi sirada kardesinin kendisini arayarak yardim istedigini belirtti.

Geldiginde sokagi su bastigini aktaran Bulgan, kardesini ekiplerin ve çevredekilerin destegiyle güvenli alana getirdiklerini ifade etti.

Sehmus Cuhalama da Bulgan'i, pencereyi kirdiktan sonra iki kisi asagida omuzlarina aldiktan sonra yukaridakiler de elinden tutarak bulundugu yerden çikardiklarini anlatti.

Cuhalama, daha sonra bot yardimiyla Bulgan'i suyun kenarina çikardiklarini anlatti.