Isgal altindaki Bati Seria'da düzenlenen silahli saldirida bir Israilli agir yaralandiEnes Canli

Isgal altindaki Bati Seria'da düzenlenen silahli saldirida bir Israilli agir yaralandiEnes Canli

KUDÜS (AA) - Yahudi yerlesimcilerin Filistinlilere yönelik saldirilar gerçeklestirdigi isgal altindaki Bati Seria'nin kuzeyinde yer alan Huvvara beldesinde düzenlenen silahli saldirida bir Israillinin agir yaralandigi bildirildi.

Israil Ordu Sözcülügünden yapilan yazili açiklamaya göre Huvvara beldesinde bir araca silahli saldiri düzenlendi.

Israil acil yardim servisi Kizil Davud Yildizindan yapilan açiklamada ise silahli saldirinin düzenlendigi araçta bulunan 30 yaslarindaki bir adamin vücudunun üst bölgesine kursun isabet ettigi, agir yarali olarak hastaneye sevk edildigi aktarildi.

Arabadaki diger kisinin de saldirinin sokuyla bayginlik geçirdigi kaydedildi.

Sosyal medyada, ön caminda çok sayida kursun deligi olan Israil plakali, silecekleri çalisir vaziyetteki aracin görüntüleri paylasildi.

Israil ordu radyosunun haberine göre, olayin ardindan kaçan saldirgani yakalamak için genis çapli arama çalismalari baslatildi.

- Yerlesimcilerin Huvvara saldirilari

Israil askerleri, 22 Subat'ta isgal altindaki Bati Seria'nin kuzeyindeki Nablus'a birkaç noktadan baskin düzenlemis ve bunu protesto eden Filistinlilere gerçek mermiyle müdahalede bulunmustu.

Olayda biri çocuk, ikisi yasli, 11 Filistinli hayatini kaybetmisti.

Bati Seria'nin kuzeyindeki Huvvara beldesinde 26 Subat'ta iki Yahudi yerlesimcinin silahli saldirida öldürülmesinin ardindan yüzlerce fanatik Yahudi, Israil ordusunun gözetiminde Huvvara'ya gelerek Filistinlilere karsi toplu intikam saldirilari düzenlemisti.

Yerlesimciler, beldede onlarca evi ve arabayi kundaklamis, bazi Filistinlilere linç girisiminde bulunmus ve bir kisiyi öldürmüstü.

Israil ordusunun Yahudi yerlesimcilerin bu saldirilarini engellemedigi, buna karsin Filistinlilere güç kullandigi aktarilmisti.