Içisleri Bakani Soylu, Istanbul'da gençlerle sahur programinda konustu:Fatih Ulas- "Türkiye hikayeyi degistiriyor. Bu seçim bu hikayenin tamamen degisecegi seçimdir. Onun için Amerika bastiriyor, Avrupa bastiriyor, onun için Kandil telasta ve PKK bastiriyor. Bu Tayyip Erdogan'in seçimi degildir, bu Türkiye'nin gelecek nesillerinin seçimidir, Türkiye'nin tam bagimsizlik seçimidir"- "Tayyip Erdogan'in yaptigi, dünyanin hikayesini döndürmektir. Tayyip Erdogan, bugün dünyanin hikayesini döndürüyor

Içisleri Bakani Soylu, Istanbul'da gençlerle sahur programinda konustu:Fatih Ulas- "Türkiye hikayeyi degistiriyor. Bu seçim bu hikayenin tamamen degisecegi seçimdir. Onun için Amerika bastiriyor, Avrupa bastiriyor, onun için Kandil telasta ve PKK bastiriyor. Bu Tayyip Erdogan'in seçimi degildir, bu Türkiye'nin gelecek nesillerinin seçimidir, Türkiye'nin tam bagimsizlik seçimidir"- "Tayyip Erdogan'in yaptigi, dünyanin hikayesini döndürmektir. Tayyip Erdogan, bugün dünyanin hikayesini döndürüyor

ISTANBUL (AA) - Içisleri Bakani Süleyman Soylu, "Türkiye hikayeyi degistiriyor. Bu seçim bu hikayenin tamamen degisecegi seçimdir. Onun için Amerika bastiriyor, Avrupa bastiriyor, onun için Kandil telasta ve PKK bastiriyor. Bu Tayyip Erdogan'in seçimi degildir, bu Türkiye'nin gelecek nesillerinin seçimidir, Türkiye'nin tam bagimsizlik seçimidir." dedi.

Fatih'te Topkapi Sosyal Tesisleri'nde gençlerle sahur yapan Soylu, Bati'nin tüm dünyanin üzerine yagmur gibi, kar gibi kültür ve aliskanliklar empoze etmeye çalistigini, bunu kendi adina bir ekonomi haline getirip hem para kazandigini hem de bir misyon olarak dünyada tek tip insan olusturmaya çalistigini söyledi.

Bu misyonun dünyayi ele geçirmeye çalisan, vahsi kapitalizmi de kullanan bir yapi tarafindan sürekli olusturuldugunu dile getiren Soylu, buna direnenler oldugunu, Türkiye'nin de 21. yüzyilin basindan itibaren buna direndigini kaydetti.

Soylu, "Hala dünyanin üzerimize saganak olarak yagdirdigi tehlikenin daha büyük oldugunu düsünüyorum. Ben terörizmden korkmuyorum. Onlarin etki alanlar belli ve onlarla mücadele belli. Ama dünyanin en büyük tehlikelerinden biri kültürel terörizmdir ve biz bir kültürel terörizmle karsi karsiyayiz. Aile yapisini, ahlaki, büyügü, küçügü, her ülkenin içerisinde bulundugu medeniyeti, onun tarihini, dinimizi, inanç degerlerimizi, gelenegimizi, görenegimizi, annelerimizin ve babalarimizin bize ögrettiklerini tahrip etmeye yönelik bir kültürel terörizmle karsi karsiyayiz." dedi.

- "Avrupa'nin, Amerika'nin boyasinin döküldügünü gördük"

Avrupa ve Amerika'da yasanan demokrasi sorunlarina deginen Soylu, "Biz Avrupa'nin, Amerika'nin boyasinin döküldügünü gördük." ifadesini kullandi.

Ingiltere'de üst üste üç basbakan degistirildigini vurgulayan Soylu, "Simdi de degistirecekler ama ayip olmasin diye degistiremiyorlar. Peki demokrasiyle mi degistirdiler? Hayir. Begenmediler, hemen degistirdiler. Peki sen nasil demokrasinin besigisin. Üç ayda üç parti kongresi yaptilar. Ahmet Davutoglu degisti, kiyameti kopariyor 'Beni partiden gönderdiler' diye. Ingiltere'de olsa sesini çikaramazdi. Üç tane basbakan gitti Ingiltere'de." diye konustu.

"Avrupa diye bir sey yoktur. Kafanizda büyütmeyin. Amerika vardir. Avrupa, Amerika'nin konvoyundaki katardir. Hiçbir özelligi söz konusu degildir" diyen Soylu, Avrupali liderlerin sürekli itibarsizlastigini, nüfusun yaslandigini, ekonomik üretiminde zorlandigini ve zorlanmaya devam edeceklerini öne sürdü.

Soylu, Amerika'nin sürekli itibar kaybetmeye devam ettigini ve bütün dünyanin Amerika'dan nefret ettigini, Avrupa'nin da Amerika'nin Afrika'daki masasi oldugunu, Afrika'daki bütün devletlerin kendilerini sömüren devletlerden nefret ettiklerini ve yerel dillerine döndüklerini kaydetti.

- "Tayyip Erdogan'in yaptigi, dünyanin hikayesini döndürmektir"

21. asrin basinda Bati'nin egemenliginin kalmadigini, artik böyle bir egemenlikleri olmadigini, ancak aliskanliklarini devam ettirmeye çalistiklarini söyleyen Soylu, söyle devam etti:

"Tayyip Erdogan'in yaptigi, dünyanin hikayesini döndürmektir. Tayyip Erdogan, bugün dünyanin hikayesini döndürüyor ve bizim gibi ülkelere de 'bu dünyanin hikayesi döndürülebilir' özgüvenini yüklemeye çalisiyor. Bizim dogdugumuz Istanbul'da Avrasya Tünel yoktu. Denizin altinda tünel mi olur? Biz bunu hayal edemezken, Avrupa'da vardi. Böyle bir hayalimiz yoktu. Bu ülkede sadece zenginler uçaga binerdi. Bu durum Tayyip Erdogan'la beraber degisti. Siz bizden sanslisiniz. Biz, özgüveni neredeyse alinan bir toplumda büyüdük. Hiçbir seyin kendimiz tarafindan yapilamayacagina inandirilan bir ülkede büyüdük. Demokrasinin bize fazla oldugu vaaz edilen bir ülkede büyüdük. Her seyin tasarlandigi, gazete patronlarinin, televizyon programlarinin dahi tasarlandigi büyük bir oyun teorisinin içerisinde büyüdük biz. Zaten kizdiklarinda bütün oyunu dagitiyorlardi, vurup geçiyorlardi. Simdi is degisti, oyun degisti… Türkiye'nin en büyük derdi tam bagimsizliktir, Türkiye o derde Tayyip Erdogan'la beraber ulasiyor."

- "Türkiye'nin tam bagimsizlik seçimi"

14 Mayis seçimlerine iliskin Soylu, "Türkiye hikayeyi degistiriyor. Bu seçim bu hikayenin tamamen degisecegi seçimdir. Onun için Amerika bastiriyor, Avrupa bastiriyor. onun için Kandil telasta ve PKK bastiriyor. Bu Tayyip Erdogan'in seçimi degildir, bu Türkiye'nin gelecek nesillerinin seçimidir, Türkiye'nin tam bagimsizlik seçimidir." degerlendirmesini yapti.

Içisleri Bakani Soylu, konusmasini söyle tamamladi:

"Tayyip Erdogan devrimci bir adamdir. AK Parti devrimci bir siyasi partidir. Degerlerine bagli bir devrimcidir. Onun için de cesurdur. Size altyapisi hazir, gelecege doludizgin kosabilecek, risklerden mümkün oldugunca arindirilan, komsularinin ve etrafindaki cografyanin saygin gördügü, kardeslik ve dostluk mukabelelerinin yapildigi bir Türkiye birakilmaktadir."

Programda Fatih Belediye Baskani Mehmet Ergün Turan, AK Parti Fatih Ilçe Baskani Yakup Yasa, AK Parti Fatih Gençlik Kollari Baskani Semavi Delen de konusma yapti.