Hepsiburada sürdürülebilirlik raporu yayimladiMuhammet Emin Horuz- Hepsiburada CEO'su Nilhan Onal Gökçetekin: -"Hepsiburada'da sürdürülebilirligi ve sosyal sorumlulugu is kültürümüzün temel degerleri olarak görüyoruz"

Hepsiburada sürdürülebilirlik raporu yayimladiMuhammet Emin Horuz- Hepsiburada CEO'su Nilhan Onal Gökçetekin:
-"Hepsiburada'da sürdürülebilirligi ve sosyal sorumlulugu is kültürümüzün temel degerleri olarak görüyoruz"

ISTANBUL (AA) - Hepsiburada "Sürdürülebilir Yarinlar Burada Baslar" sloganiyla hazirladigi ilk sürdürülebilirlik raporunu yayimladi.

Hepsiburada'dan yapilan açiklamaya göre, sektöründe Türkiye'de bir ilk olma özelligi tasiyan raporda Hepsiburada, e-ticarette yenilikçi, verimli ve dogaya saygili süreçlerle "Çevre", "Çalisanlar" ve "Toplum" basliklarinin yani sira dürüstlük, seffaflik ve hesap verilebilirlik prensiplerine odaklanan yönetisim alaninda gerçeklestirdigi sürdürülebilirlik çalismalarini paylasiyor.

Nasdaq'da islem gören Hepsiburada, gelecek nesillere daha sürdürülebilir ve yasanabilir bir dünya birakmak hedefiyle Birlesmis Milletler Sürdürülebilir Kalkinma Amaçlari'na (SKA) katki saglarken, belirlenen öncelikli konular kapsaminda gerçeklestirdigi faaliyetler ile dogrudan ve dolayli olarak 12 Sürdürülebilir Kalkinma Amaci'na hizmet ediyor.

- "Teknolojinin gücünü yapici sekilde kullanmaya devam edecegiz"

Açiklamada degerlendirmelerine yer verilen Hepsiburada Üst Yöneticisi (CEO) Nilhan Onal Gökçetekin, teknolojinin gücünü yapici sekilde kullanmaya devam edeceklerini belirterek, su ifadeleri kullandi:

"Gezegenimizin ve toplumlarin refahi ve sürdürülebilirligi için büyük bir dönüsümün esigindeyiz. Bizler Hepsiburada'da sürdürülebilirligi ve sosyal sorumlulugu is kültürümüzün temel degerleri olarak görüyoruz. Kuruldugumuz günden bu yana, bir yandan ticaretin dijitallesmesine liderlik ederken bir yandan da paydaslarimiz için deger yaratma ve toplumsal gelisime katki saglama konusundaki kararliligimizi sürdürüyoruz. Teknolojik kabiliyetlerimizi bir yandan müsterilerimize sundugumuz üstün hizmet anlayisimizi iyilestirmek için kullaniyoruz. Bir yandan da on binlerce isletmeyi bir araya getiren pazaryeri modelimizle, Türkiye'nin ve bölgenin en büyügü olan Akilli Operasyon Merkezimizle, sektörün çitasini yükselten teknolojik çalismalar yürüttügümüz Ar-Ge Merkezimizle sektörün gelisimine ve dijital dönüsüme liderlik ediyoruz."

Gökçetekin, sorumluluk bilinci yüksek bir sirket olarak, teknolojinin gücünü yapici sekilde kullanmaya, çevreyi ve sosyal konulari kapsayan küresel çaptaki sorumluluklarini daha da ileriye tasimaya devam edeceklerini aktardi.

20 yili askin süredir inovasyon ve girisimcilik ruhuyla sürdürdükleri yolculukta yarattiklari degeri tüm paydaslariyla seffaflikla paylasmayi amaçladiklarini vurgulayan Gökçetekin, "Bu dogrultuda 'Sürdürülebilir Yarinlar için Dönüsüm Burada Baslar' sloganiyla yayinladigimiz ilk sürdürülebilirlik raporumuzu degerli paydaslarimizla paylasmaktan mutluluk duyuyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

- Hepsiburada'nin birinci önceligi "Esit ve Kapsayici Kurum Kültürü"

Dünyada bir kadin girisimci tarafindan kurulan ve kadin CEO tarafindan yönetilen çok az sayidaki teknoloji sirketinden biri olan Hepsiburada öncelikli sürdürülebilirlik konulari arasinda ilk sirada yer alan "Kadin Girisimciligi" alaninda önemli çalismalara imza atiyor.

Hepsiburada, 2017'de baslattigi "Girisimci Kadinlara Teknoloji Gücü" programi ile 41 binden fazla kadin girisimciye destek olurken, HepsiTürkiye'den programi ile 330'dan fazla yerel üreticiyi destekleyerek yerel ürün kullanimini da tesvik etmeyi sürdürüyor.

Kapsayici ve esitlikçi yaklasimiyla sosyal esitsizliklerin ortadan kalktigi ve her çalisaninin adil bir yönetim altinda yeteneklerini ortaya çikardigi bir çalisma ortami insa eden Hepsiburada, 2022'de Birlesmis Milletler Kadinin Güçlenmesi Prensiplerini (The Women's Empowerment Principles-WEPs) imzalayarak toplumsal cinsiyet esitligini ve kadinlarin güçlenmesini saglayacak sirket politikalari olusturmaya yönelik 7 ilkeye uydugunu da taahhüt etti.

- Hepsiburada, toplumsal fayda çalismalari ile dikkati çekiyor

Kuruldugu günden bugüne sosyal sorumluluk projelerini is yapis seklinin bir parçasi olarak gören Hepsiburada, kadinlara, çocuklara, dezavantajli bireylere, hayvanlara, çevreye, bilime, kültüre, egitime, spora ve sanata verdigi destegi tüm paydaslarini da katarak artirmayi hedefliyor.

Hepsiburada, "Hepsi daha yasanabilir bir dünya için" diyerek baslattigi çalismalardan biri olan "Bir Gülüs Yeter" projesi ile 2022'de 202 okuldan 32 bin çocuga ulasti. "Hepsigönülden" çatisi altinda Hepsiburada çalisanlari gönüllülük faaliyetlerini yürütürken 2022 boyunca yüzlerce çalisan 400 saatin üzerinde gönüllülük çalismasina imza atti.

Hepsiburada, "Hepsiyürekten" çatisi altinda da platformu kullanan müsterilerini ve is ortaklarini STK'larla yaptigi is birliklerine destek olmaya davet ediyor.

Öte yandan Hepsiburada, küresel standartlara uygun bir yönetisim yapisi altinda faaliyetlerini sürdürüyor. 2022 yili Sürdürülebilirlik Raporunda Hepsiburada'nin öncelikli konulari arasinda yer alan "Etik Is Yapis" basligi altinda ise seffaflik ve hesap verilebilirlik prensipleri dogrultusunda sirketin tüm is yapis süreçlerinde ön plana çikan en yüksek etik standartlari aktariliyor.

- Hepsiburada'dan teknolojik çözümlerle çevreye duyarli operasyonlar

"Sürdürülebilir Ürünler ve Ambalaj" konusunu önceliklendiren Hepsiburada "Eskiyi Yenile" projesi ile eski elektronik ürünleri degerlendiriyor ve sorumlu paketleme ile ambalaj uygulamalariyla malzeme kullanimini optimize eden çözümler üretiyor. Ayrica mevcut kaynaklarin yönetiminde daha verimli ve yenilikçi hale getirdigi faaliyetleri ile çevresel etkisini azaltiyor.

Hepsiburada önceliklendirdigi "Döngüsellik ve Atik Yönetimi" basligi altinda operasyonlarinin atik kaynakli çevresel etkisini azaltmak amaciyla kaynak kullanimini azaltmak, olusan atiklari kaynaginda ayristirarak tekrar kullanim ve geri dönüsüm yoluyla ekonomiye geri kazandirilmasi için çalismalarini bilinçli bir atik yönetimi çerçevesinde gerçeklestiriyor.

Genis lojistik, dagitim ve teslimat aginin çevre üzerindeki etkileri konusunda sorumlu bir yaklasim benimseyen Hepsiburada, "Sürdürülebilir Lojistik" öncelikli alani kapsaminda teknolojisinin gücünden faydalanirken, yenilikçi yaklasimlari ile operasyonel verimliligini artirarak çevresel etkisini azaltmak amaciyla çalismalarini sürdürüyor.

Bu dogrultuda kargo siparislerinin teslimatinda verimliligi artiran HepsiJET'in yeni "Çok Araçli Rota Optimizasyonu" teknolojisi, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafindan tescillendi.

Hepsiburada çevresel etkisini anlamak ve bu dogrultuda aksiyon planlarini ortaya koyabilmek için atilmasi gereken ilk adimin, faaliyetleri sonucu ortaya çikan sera gazi emisyonlarini dogru ölçümlemek oldugu bilinciyle raporlama döneminde karbon ayak izi hesaplama çalismasi da gerçeklestirdi. Hepsiburada bu ölçüm sayesinde karbon bazinda çevresel etkisini ortaya koymayi hedefliyor.