Hayvan besleme sirketi Nutreco, 2022 Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayinladiAbdulselam Durdak- Nutreco’nun hayvan besleme markasi Trouw Nutrition’in da çiftlik verileri ve vaka çalismalariyla katki sundugu rapor, sürdürülebilirlik vizyonu olan 2025 Yol Haritasina yönelik adimlari analiz ediyor

Hayvan besleme sirketi Nutreco, 2022 Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayinladiAbdulselam Durdak- Nutreco’nun hayvan besleme markasi Trouw Nutrition’in da çiftlik verileri ve vaka çalismalariyla katki sundugu rapor, sürdürülebilirlik vizyonu olan 2025 Yol Haritasina yönelik adimlari analiz ediyor

ISTANBUL (AA) - Hayvan besleme alaninda Trouw Nutrition’in da dahil oldugu markalariyla küresel çapta faaliyet gösteren Nutreco, 2022 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayinladi.

Trouw Nutrition açiklamasina göre, dünyadaki tüm istiraklerinin veri ve vaka çalismalariyla yer aldigi rapor, gida güvenligi konusunda hayvan besleme stratejilerinin önemini bir kez daha vurgulayarak sirketin sürdürülebilirlik adimlarini analiz ediyor. Ayrica sirket, sürdürülebilirlik stratejisinin özeti olan 2025 Yol Haritasi'na yönelik adimlari ayrintili bir biçimde analiz ederek, gelecege yönelik gelisim noktalarini ve gereklilikleri de objektif bir bakis açisiyla tüm dünyayla paylasti.

- 3 ana baslikta sürdürülebilirlik

Nutreco, dünyadaki tüm istiraklerini gelecege tasiyan 2025 Yol Haritasi'nda sürdürülebilirligi üç ana baslik altinda yapilandiriyor. Bunlar, saglik ve refah, iklim ve döngüsellik ve iyi vatandaslik olarak belirlendi. 2022 Sürdürülebilirlik Raporu sirketin tüm dünyada bu basliklara yönelik çalismalarini verilerle ortaya koyarak gelisim adimlarini paylasiyor. Dünyanin bu alandaki en kapsamli raporu olarak tanimlanan Nutreco Sürdürülebilirlik Raporu’nda hayvan beslemenin küresel gida güvenliginin kilit taslarindan biri oldugu da vurgulaniyor.

- Karbon ayak izinden ambalajlara sürdürülebilirlik

Nutreco 2022 Sürdürülebilirlik Raporu’nda Nutreco ve istiraklerinin, iklim degisikligi ve küresel isinmaya yönelik çözümleri, karbon ayak izini, kömür ve genel olarak enerji kullanimini azaltmaya yönelik çalismalari, topluluklari kalkindirmaya yönelik sosyal faaliyetleri objektif olarak özetleniyor. Nutreco ve istiraklerinin 2022 yilinda kullanilan enerjinin yüzde 17’sini yenilenebilir kaynaklardan saglamasi ve 6 binden fazla küçük ölçekteki çiftçiye verimli ve sürdürülebilir desteginin verilmis olmasi raporun önemli basliklarindan birkaçini olusturuyor.

-"Seffaf bir rapor yayimlamis olmaktan bir kez daha gurur duyuyorum"

Açiklamada konuya iliskin görüslerine yer verilen Nutreco Üst Yöneticisi (CEO) Fulco van Lede, seffaf bir raporlamanin, hesap verebilir bir sirket olmanin sürdürülebilir gelecek için bir sorumluluk oldugunu ifade etti.

Fulco van Lede, sunlari kaydetti:

"Sadece neler basardigimizi degil, ayni zamanda nerede yetersiz kaldigimizi ve gelecekte nasil daha iyi olacagimizi da özetleyen seffaf bir rapor yayimlamis olmaktan bir kez daha gurur duyuyorum. Bu tür seffaf raporlamanin, deger zinciri boyunca daha sürdürülebilir bir gida sistemine dogru ilerleme kaydetmek için gerekli olduguna inaniyoruz. Gelecegi beslemek bizim tutkumuz ve son on yilda bu amaci hayata geçirmek ve dünyanin dört bir yanindaki insanlar için daha parlak bir gelecek saglamaya yardimci olmak için Nutreco ve ortaklarimizla birlikte çalisma firsati buldugum için onur duyuyorum."

Nutreco 2022 Sürdürülebilirlik Raporuna "https://www.nutreco.com/en/sustainability/sustainability-report-library/sustainability-report-2022/" linkinden ulasilabiliyor.