Gurbetçilerin sinir kapilarindan geçisleri hizlanacakGökhan Zobar- Edirne Valisi H. Kürsat Kirbiyik: - "Bu noktada bizim temel sorumlulugumuz, onlarin gümrük geçislerinde ortalama islem süresini minimize ederek üst düzeyde, güler yüzlü, kaliteli hizmeti saglayip giris ve çikis islemlerini yapmaktir"

Gurbetçilerin sinir kapilarindan geçisleri hizlanacakGökhan Zobar- Edirne Valisi H. Kürsat Kirbiyik:
- "Bu noktada bizim temel sorumlulugumuz, onlarin gümrük geçislerinde ortalama islem süresini minimize ederek üst düzeyde, güler yüzlü, kaliteli hizmeti saglayip giris ve çikis islemlerini yapmaktir"

EDIRNE (AA) - Edirne Valisi H. Kürsat Kirbiyik, yaz tatillerini geçirmek için Türkiye'ye gelen gurbetçilerin sinir kapilarindan geçislerini hizli ve sorunsuz gerçeklestirmek için önlemler alindigini bildirdi.

Valilikten yapilan açiklamaya göre, Vali Kirbiyik baskanliginda yapilan toplantida, sinir kapilarinda tatil sezonu boyunca alinacak tedbirler görüsüldü.

Sinir kapilarindaki mevcut durum, yapilan hazirliklar ve alinacak tedbirlerin degerlendirildigi toplantida, Trakya Gümrük ve Dis Ticaret Bölge Müdürlügü yetkilileri önceki yillarin araç ve yolcu giris çikis verilerini paylasti.

Toplantida, görevli personel durumu ve yogunluga bagli olarak yapilacak ilave görevlendirmeler degerlendirildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Vali Kirbiyik, yurt disinda yasayan Türklerin 11 ay boyunca vatan özlemi duyduklarini belirtti.

Sinir kapilarindan giris çikislarin en iyi sekilde gerçeklestirilmesini hedeflediklerini aktaran Kirbiyik, sunlari kaydetti:

"Bu noktada bizim temel sorumlulugumuz, onlarin gümrük geçislerinde ortalama islem süresini minimize ederek üst düzeyde, güler yüzlü, kaliteli hizmeti saglayip giris ve çikis islemlerini yapmaktir. Bu islemleri yaparken bir yandan güvenligi diger yandan hizli geçisi saglamamiz gerekiyor.

Diger taraftan jandarmanin giristen itibaren tir parklari, yol kenarlari ve diger alanlarda güvenlik tedbirlerini almasi çok önemli. Çalisma sürelerinin, vardiya saatlerinin ve planlamalarin dogru yapilarak, görev yapacak ve hizmet verecek tüm birimlerimizin esgüdüm içerinde çalismasi gerekiyor."

Kirbiyik, geçislerin daha hizli olmasinin gurbetçilerin Edirne'de geçirdigi süreyi artirdigini ve kent ekonomisine katki sagladigina dikkati çekti.

Toplantiya, Vali yardimcilari Sidki Zehin ve Samet Öztürk, Lalapasa Kaymakami Ömer Bulut, Ipsala Kaymakami Ömer Sevgili, Trakya Gümrük ve Dis Ticaret Bölge Müdürü Nihat Kinik, Il Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, Il Jandarma Komutani Albay Suat Dönmez, Edirne Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Sezai Irmak ve diger yetkililer katildi.