Gönüllü gençler, deprem bölgesinde çocuklara dokunuyorArif Yavuz- Afyonkarahisar Gençlik Merkezi'nden 30 personel ve gönüllü, 6 Subat'tan beri depremin yasandigi illerdeki çocuklarin yüzlerinde tebessüm oluyor

Gönüllü gençler, deprem bölgesinde çocuklara dokunuyorArif Yavuz- Afyonkarahisar Gençlik Merkezi'nden 30 personel ve gönüllü, 6 Subat'tan beri depremin yasandigi illerdeki çocuklarin yüzlerinde tebessüm oluyor

MALATYA (AA) - Afyonkarahisar Gençlik Merkezi'nden 30 personel ve gönüllü, çadir ve konteyner kentlerle köylerdeki çocuklari için çesitli etkinlikler düzenliyor.

Battalgazi ilçesindeki Bulgurlu Mahallesi'ndeki Teknokent Geçici Konaklama Merkezi'ndeki kurulan çadirkente gelen Afyonkarahisarli ekibin gençlik lideri Seref Ilarslan, AA muhabirine, 7 personel ve 23 gönüllü gençle Malatya'da bulunduklarini belirterek, yanlarinda getirdikleri çok sayida oyuncagi çocuklara hediye ettiklerini söyledi.

Malatya'da çocuklarin yaninda olmaya ve ailelere destek olmaya geldiklerini dile getiren Ilarslan, söyle konustu:

"Burada gönüllü gençlerimizle çocuklarimiza yönelik geleneksel sokak oyunlarimiz, çocuk danslarimiz, yüz boyama etkinliklerimiz, akil zeka oyunlari, sportif faaliyetler ve birçok alanda gençlerimizle beraber olmaya gayret ediyoruz. Yanimizda 1000'e yakin oyuncak getirdik ve bunlari çocuklarimiza ulastirdik. Ramazan Bayrami münasebetiyle de yine Gençlik ve Spor Bakanligi olarak etkinliklerimizle çocuklarimiza bir gülüs ve tebessüm olusturmak için sahada olmaya devam edecegiz."

- Malatya 5. durak oldu

Kurum personeli Meryem Akkurt, depremin yasandigi Kahramanmaras, Hatay, Gaziantep, Adiyaman ve Malatya'da görev aldiklarini anlatti.

Bölgedeki genç ve çocuklarin kendilerine ihtiyaci olduguna deginen Akkurt, "Çocuklari ve gençleri mutlu etmek, onlarla ve aileleriyle konusabilmek, yaralarini sarmak için sahadayiz. Çocuklarla beraber çocuk oyunlari oynuyoruz, resim ve yüz boyama etkinliginiz oluyor. Spor faaliyetleri yapiyoruz. Onun disinda çocuklarin taleplerine göre de etkinlikler de yapabiliyoruz. Çocuklar danslari çok seviyor. Sikilmadan saatlerce dans ediyor ve çok mutlu oluyorlar." diye konustu.

- Çocuklar da mutlu

Depremzede 9 yasindaki Ümmü Gülsüm Kanatli, depremde evlerinin agir hasar aldigini ve bir aydir ailesiyle konteyner kentte konakladiklarini dile getirdi.

4 kardesiyle gelen agabey ve ablalariyla keyifli zaman geçirdiklerini ifade eden Kanatli, "Hep birlikte sarkilarla oynuyoruz. Güzel gösteriler yapiyorlar. Bende müzikli danslara katilmayi çok seviyorum. Burada hep birlikte çok egleniyoruz." dedi.

Depremzede 10 yasindaki Betül Savunmus ise gönüllü ablalarla dans ettiklerini ve çadirin içerisindeki çesitli etkinlere katilmayi çok sevdigini dile getirdi.