Giresun Adasi yerli ve yabanci turistlerin rotasinda Gültekin Yetgin- Orta Çag'dan kalma surlar, manastir harabesi, sapel, sarniç, pithos ve mezar yapilari gibi tarihi kalintilarin yer aldigi ada, Karadeniz turuna çikan ziyaretçilerce tercih ediliyor - Almanya'dan gelen Halil Ibrahim Isik: - "Giresun Adasi çok enteresan bir yer; tarihi, atmosferi çok degisik. Ada çok dogal, hiç el degmemis, her sey oldugu düzende kalmis"

Giresun Adasi yerli ve yabanci turistlerin rotasinda Gültekin Yetgin- Orta Çag'dan kalma surlar, manastir harabesi, sapel, sarniç, pithos ve mezar yapilari gibi tarihi kalintilarin yer aldigi ada, Karadeniz turuna çikan ziyaretçilerce tercih ediliyor
- Almanya'dan gelen Halil Ibrahim Isik:
- "Giresun Adasi çok enteresan bir yer; tarihi, atmosferi çok degisik. Ada çok dogal, hiç el degmemis, her sey oldugu düzende kalmis"

GIRESUN (AA) - GÜLTEKIN YETGIN - Mitolojik hikayeleri ve tarihi kalintilariyla ön plana çikan Giresun Adasi, il disindan gelen ziyaretçilerin gezi rotasinda yer aliyor.

Dogu Karadeniz'de, geçmiste insanlarin yasadigi tek ada olan Giresun Adasi'na gelenler, Bizans mezarlari, tarihi surlar, manastir harabesi, sapel pitos (ürünleri saklamaya yarayan büyük çapta küpler) gibi tarihi kalintilari inceleme imkani buluyor.

Çok sayida kus türüne ev sahipligi yapan 39 dönüme sahip adada, karabatak ve martilarin yuvalari gözlemlenebiliyor.

"Amazon kadinlari", "Herkül'ün altin postu aradigi yer" gibi mitolojik hikayeleriyle bilinen adaya, Üçkayalar Balikçi Barinagi'ndan günlük tur düzenleyen tekneyle ulasim saglaniyor. Hava sartlarina göre ekime kadar ziyaret edilebilen ada, Karadeniz turuna çikan yerli ve yabanci turistlerin ilgisini çekiyor.

Almanya'dan gelerek Karadeniz'i gezen Halil Ibrahim Isik, AA muhabirine, Giresun'un, tarihiyle çok farkli bir sehir oldugunu söyledi.

Ilk kez bir adaya çiktigini dile getiren Isik, "Giresun Adasi çok enteresan bir yer, tarihi, atmosferi çok degisik. Ada çok dogal, hiç el degmemis, her sey oldugu düzende kalmis. Tarihi kalintilar da günümüze kadar gelmis, beni en çok etkileyen mezar bölümü oldu, kale bölümü de bizleri etkiledi." dedi.

- "Buraya gelmeden önce bu kadar bitki çesitliligi hayal etmemistim"

Amasya'dan gelen Selim Eroglu ise Giresun Adasi'nin bitki çesitliligini çok güzel buldugunu belirtti.

Tarihi kalintilarin kendisini etkiledigini vurgulayan Eroglu, söyle konustu:

"Adayi gezip tarihini görmek bizim için gerçekten çok farkli oldu. Bundan önce katildigim tekne turlarinda bu tür yerlerin genelde etrafindan geçip giderdik ama su anda adanin içerisine çikmak bizi memnun etti. Buraya gelmeden önce bu kadar bitki çesitliligi hayal etmemistim."

Ürdün'den gelen Ahmad Hdaib da Giresun'un, sakinligiyle güzel bir yer oldugunu ifade ederek, adayi gezmekten duydugu memnuniyeti aktardi.

Adaya günlük tur düzenleyen teknenin müdürü Gökhan Akkus, yabanci turistlerin genellikle Körfez ülkelerinden geldigini ifade etti.

Bahreyn, Katar, Ürdün, Suudi Arabistan'in yani sira bu yil Birlesik Arap Emirlikleri'nden de turist aldiklarini kaydeden Akkus, yurt içinden Dogu Karadeniz'e gelenlerin de adayi tercih ettigini söyledi.

Akkus, özellikle Körfez ülkelerinden gelenlerin Karadeniz'in cografyasina hayran kaldigina dikkati çekerek, yaylalarin yani sira denizde de turistlerin keyifli vakit geçirdigini anlatti.