Gaziantep ve çevre illerde Türk Polis Teskilatinin 178. kurulus yil dönümü kutlaniyorOrhan Pehlül,Rauf Maltas,Ibrahim Özcan,Seyhmus Adsiz

Gaziantep ve çevre illerde Türk Polis Teskilatinin 178. kurulus yil dönümü kutlaniyorOrhan Pehlül,Rauf Maltas,Ibrahim Özcan,Seyhmus Adsiz

GAZIANTEP (AA) - Türk Polis Teskilatinin 178. kurulus yil dönümü, Gaziantep, Adiyaman, Kilis ve Sanliurfa'da etkinliklerle kutlaniyor.

Gaziantep Valisi Davut Gül, Il Emniyet Müdürü Mustafa Emre Basbug ve beraberindeki emniyet mensuplarini kabul etti.

Vali Gül, personelin Türk Polis Teskilatinin kurulus yil dönümünü kutladi.

- Adiyaman

Adiyaman Valiliginin bahçesinde düzenlenen törende Il Emniyet Müdürü Ibrahim Ergüder, Atatürk Aniti'na çelenk sundu.

Tören, Yeni Mezarlik'taki sehitlikte devam etti.

- Sanliurfa

Sanliurfa'da Sehitlik Aniti'nda tören düzenlendi.

Törende Il Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, günün anlam ve önemine iliskin konusmasinin ardindan anita çelenk birakti.

Katilimcilar, daha sonra sehitlige de ziyarette bulunarak dua etti.

- Kilis

Kilis'te Asri Mezarlik Sehitligi'nde tören düzenlendi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasinin ardindan sehitler için Kur'an-i Kerim tilaveti yapildi, Il Müftüsü Alettin Bozkurt tarafindan dua edildi.

Ardindan sehit mezarlarina karanfil birakildi.

Cumhuriyet Meydan'inda düzenlenen törende Il Emniyet Müdürü Ahmet Kurt, Atatürk Aniti'na çelenk sundu. Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasinin ardindan törenler sona erdi.

Törene Kilis Valisi Recep Soytürk, 1. Hudut Alay Komutani Piyade Kurmay Albay Özhan Özvural, Il Jandarma Komutani Albay Selami Aksit, emniyet amirleri, polis memurlari, askerler ile siyasi parti temsilcileri katildi.