Galatasarayli futbolcu Oliveira, Besiktas derbisinde iddiali:Emrah Oktay- "Derbi galibiyetleri önemli ama diger maçlari kaybettiginizde derbilerin bir anlami olmuyor. Biz kazanmaya haziriz"- "Hem Süper Lig'i hem de ülke olarak Türkiye'yi çok begeniyorum. Burada kendimi evimde gibi hissediyorum"

Galatasarayli futbolcu Oliveira, Besiktas derbisinde iddiali:Emrah Oktay- "Derbi galibiyetleri önemli ama diger maçlari kaybettiginizde derbilerin bir anlami olmuyor. Biz kazanmaya haziriz"- "Hem Süper Lig'i hem de ülke olarak Türkiye'yi çok begeniyorum. Burada kendimi evimde gibi hissediyorum"

ISTANBUL (AA) - Galatasaray'in Portekizli orta saha oyuncusu Sergio Oliveria, Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasinda 30 Nisan Pazar günü deplasmanda yapacaklari Besiktas derbisine kazanmak için gideceklerini söyledi.

Oliveira, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçeklestirilen antrenmandan önce basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

Ligde 32. haftaya en yakin rakiplerinin 6 puan önünde girdiklerini aktaran tecrübeli futbolcu, "Sampiyonluk uzun bir yol. Simdiye kadar iyi geldik. Ayni sekilde devam etmemiz gerekiyor. Önümüzdeki 6 maça kazanarak devam etmemiz lazim." diye konustu.

Oliveira, 30 Nisan Pazar günü deplasmanda çikacaklari Besiktas derbisiyle ilgili, "Sirrimiz ciddi ve hirsli olmak. Her maça ayni degeri veriyoruz. Derbi galibiyetleri önemli ama diger maçlari kaybettiginizde derbilerin bir anlami olmuyor. Biz kazanmaya haziriz. Bu maça da odaklanmis durumdayiz." ifadelerini kullandi.

Takim içindeki arkadasliga deginen Oliveira, "Biz bir aileyiz. Bu sekilde devam etmeyi planliyoruz." dedi.

Kariyerinde Porto ve Roma formalari giyen Sergio Oliveira, "Galatasaray'i Porto ve Roma seviyesinde görüyorum. Çok büyük ve önemli bir kulüp. Birçok sampiyonluk var ve her zaman sampiyonluk için mücadele ediyor. Ben de buraya bunun parçasi olmak için geldim." seklinde görüs belirtti.

Tecrübeli futbolcu, gelecek sezonlarda Galatasaray ile bir Avrupa kupasi kazanma ihtimallerinin sorulmasi üzerine, "Bu sezon önemli. Ilerleyen yillarda ne olup bitecegini bilmiyorum. Bir NBA röportajinda, 'Kazanabilirsiniz, kaybedebilirsiniz ama her gün mücadele etmek gerekiyor.' diyordu. Asil önemli olan mücadele etmek." degerlendirmesinde bulundu.

- "Burada kendimi evimde gibi hissediyorum"

Sergio Oliveira, Türkiye'de kendisini evinde gibi hissettigini söyledi.

Süper Lig'deki seviyeyi begendigini ancak gelistirilmesi gereken konular oldugunu belirten sari-kirmizili futbolcu, "Türkiye'de çok yüksek bir seviye var. Iyi oyun oynaniyor ama gelistirilebilecek seyler de var. Iletisim ve pazarlama gibi konularda daha iyi olabiliriz. Ligde iyi oyuncular var. Sadece deneyimliler degil genç futbolcular da var. Onlarin daha büyük takimlarda oynama sanslari var. Ben 30 yasimda, mental ve fiziksel olarak iyi oldugum zamanda geldim. Burada harika bir sekilde karsiladilar. Hem Süper Lig'i hem de ülke olarak Türkiye'yi çok begeniyorum. Burada kendimi evimde gibi hissediyorum." diyerek sözlerini tamamladi.