Fenerbahçe'ye transfer olan depremzede voleybolcu, yeni kulübüne sükran duyuyorKemal Ceylan- Iskenderun'da annesi, babasi, ablasi ve 40 günlük yegenini kaybeden Abdülkadir Terlik: - "Kulüp olmaktan ziyade Fenerbahçe kesinlikle bir aile. Çünkü bana söylenen seyler bir kulübün degil, bir ailenin söyleyecegi seyler"

Fenerbahçe'ye transfer olan depremzede voleybolcu, yeni kulübüne sükran duyuyorKemal Ceylan- Iskenderun'da annesi, babasi, ablasi ve 40 günlük yegenini kaybeden Abdülkadir Terlik:
- "Kulüp olmaktan ziyade Fenerbahçe kesinlikle bir aile. Çünkü bana söylenen seyler bir kulübün degil, bir ailenin söyleyecegi seyler"

ÇORUM (AA) - KEMAL CEYLAN - Kahramanmaras merkezli depremlerde ailesini kaybeden ve adindan Fenerbahçe Spor Kulübünden davet alan 20 yasindaki voleybolcu Abdülkadir Terlik, kendisine olan güveni bosa çikarmamak için çalisacak.

6 Subat'taki depreme Kilis Gençlikspor Kulübü'ndeki takim arkadaslariyla birlikte Kilis'teki bir otelde yakalanan Terlik, Iskenderun'da yasayan annesi Safiye, babasi Bedir, ablasi Islim Erkan ve 40 günlük yegeni Ömer'i kaybetti.

Ailesini defnettikten sonra Mersin'e giden Abdülkadir Terlik, burada kendisini arayan Fenerbahçe Kulübü Altyapi Koordinatörü Ali Yilmaz'dan transfer teklifi aldi.

Gönül verdigi takimin davetiyle yeni bir baslangiç yapma firsati yakalayan Terlik, "Benim ve annemin tuttugu takim Fenerbahçe." diyerek bu teklifi mutlulukla kabul etti.

Ardindan uçakla Istanbul'a gidip Fenerbahçe Kulübü Baskani Ali Koç ile görüsen Terlik, Kilis Gençlikspor'da tamamlayacagi sezonun ardindan kariyerine Fenerbahçe Kulübü çatisi altinda devam edecek.

Sezon basindan bu yana formasini terlettigi takimi 1. Lig'e çikarmak isteyen genç sporcu, ardindan çocukluk hayali Fenerbahçe formasini giyecek olmanin heyecanini yasiyor.

Abdülkadir Terlik ayrica, deprem felaketinin ardindan ilk resmi voleybol maçina, sezon basindan beri forma giydigi Kilis Gençlikspor'la 2. Lig Yari Final'de Fenerbahçe'nin karsisinda çikti. 14 Mart'ta Çorum Atatürk Spor Salonu'nda oynanan karsilasma, Fenerbahçe'nin 3-1'lik üstünlügüyle sona erdi.


- "Bu teklifi reddedemezdim"

Abdülkadir Terlik, AA muhabirine, voleybol oynamaya 5. sinifta basladigini, depremde ailesini kaybettigini ancak voleybolla kendisini yeniden buldugunu söyledi.

Transfer teklifi geldiginde ilk 15 dakika saskinlik yasadigini belirten Terlik, "Fenerbahçe benim ve annemin tuttugu takim oldugu için bu teklifi reddedemezdim." dedi.

Fenerbahçe'nin kendisi için sadece bir spor kulübü olmadigini dile getiren Terlik, "Kulüp olmaktan ziyade Fenerbahçe kesinlikle bir aile. Çünkü bana söylenen seyler bir kulübün degil, bir ailenin söyleyecegi seyler. O yüzden öncelikle Fenerbahçe yönetimine tesekkür ederim. Çünkü zor günlerimde benim yanimda oldular. Ileri süreçte de yanimda olacaklarini söylediler. Baskanimiz Ali Koç da 'Senin ailen Fenerbahçe.' dedi. O hala benim hatirimda. Hiçbir zaman unutmam bu cümleyi." diye konustu.

Voleybol kariyerine Hatay Büyüksehir Belediyespor altyapisinda basladigini, Üzümdali Gençlikspor Kulübü ve Kilis Gençlikspor'da forma giydigini anlatan Terlik, "Bundan sonrasi öncelikle bu isi birakmayacagimi herkes bilsin. Bu iste çok ileri gidecegimi de herkes bilsin. Ben çalismak için buradayim." ifadelerini kullandi.

Terlik, transferi kesinlestikten sonra eski takiminin formasiyla yeni takimina karsi sahaya çikmanin sahalarda sik görülen bir durum olmadigini, büyük bir tesadüf yasadigini sözlerine ekledi.