Kemal Sahin Open Uluslararasi Tekerlekli Sandalye Tenis Turnuvasi sona erdiSinan Özmüs- Quad kategorisinde Türk sporcu Ahmet Kaplan, sampiyon oldu

Kemal Sahin Open Uluslararasi Tekerlekli Sandalye Tenis Turnuvasi sona erdiSinan Özmüs- Quad kategorisinde Türk sporcu Ahmet Kaplan, sampiyon oldu

ANTALYA (AA) - Uluslararasi Tenis Federasyonu (ITF) 3. seri kategorisindeki Kemal Sahin Open Tekerlekli Sandalye Turnuvasi sona erdi.

???????Belek Turizm Merkezi'ndeki Megasaray Tenis Akademisi'nde üçüncüsü düzenlenen organizasyona 25 ülkeden 68 sporcu katildi. Turnuvayi, erkekler kategorisinde Irakli Hussein Hel, kadinlar kategorisinde Hollandali Lizzy De Greef, quad kategorisinde ise Türk sporcu Ahmet Kaplan, sampiyon tamamladi.

14 bin dolar para ödülünün dagitildigi turnuvada dereceye giren sporcular, 2024 Paris Paralimpik Oyunlari'na katilma yolunda puanlar kazandi.

Dereceye girenlerin kupalarini turnuvaya adi verilen Sahinler Holding Yönetim Kurulu Baskani Kemal Sahin takdim etti.

Kemal Sahin, Rus partneri Amina Mangutova ile dünya 14 numarasi Japon Saki Takamuro ve dünya 23 numarasi Isviçreli Nalani Boub ile gösteri maçi yapti.

Sahin, basin mensuplarina, dünya çapinda önemli bir turnuvaya adinin verilmesinin onurunu yasadigini belirterek, "2021 yilindan beri ana sponsoru oldugumuz Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonunun (TBESF) birbirinden önemli uluslararasi turnuvalarina sürekli ev sahipligi yapiyoruz. Dünyanin dört bir bucagindan gelen tenisçilerimiz burada puanlarini artiriyor, maddi manevi ödüller ve dostluklar kazaniyor. Birçok kazanimin oldugu bu organizasyonlara ev sahipligi yapmaktan mutluyuz. Mücadele edenleri ve sampiyonlari tebrik ediyorum." ifadelerini kullandi.