Galatasaray Erkek Basketbol Takimi'nin isim ve forma sponsoru EKMAS olduBozhan Memis

Galatasaray Erkek Basketbol Takimi'nin isim ve forma sponsoru EKMAS olduBozhan Memis

ISTANBUL (AA) - Galatasaray Erkek Basketbol Takimi'nin isim ve forma sponsoru EKMAS Group oldu. Sari-kirmizili takim, 3 yil boyunca Galatasaray EKMAS ismiyle mücadele edecek.

RAMS Park'ta düzenlenen imza törenine Galatasaray Kulübü Baskani Dursun Özbek, Galatasaray Sportif AS Baskan Vekili Erden Timur, EKMAS Group Onursal Baskani Rafet Ekmekçioglu, EKMAS Group Yönetim Kurulu Baskani Özgür Ekmekçioglu, Galatasaray Erkek Basketbol Takimi Basantrenörü Zvezdan Mitrovic, teknik kadro ve oyuncular katildi.

Dursun Özbek, törende yaptigi konusmada, anlasma nedeniyle EKMAS Group'a ve Ekmekçioglu ailesine tesekkür etti.

Avrupa'da basarili olmak için sponsor gelirlerinin artmasinin çok önemli oldugunun altini çizen Özbek, "Sadece futbolda degil, amatör subelerde de bu gelirleri artirmamiz gerekiyor. EKMAS Group, Türk sporuna yabanci olmayan bir marka. Simdi Galatasaray EKMAS olarak erkek basketbolda basarilarin sürekli hale gelmesi için hep birlikte çalisacagiz. Bu sene iyi bir kadro kurduk. Hem Avrupa'da hem de Türkiye'de bu kadronun önemli basarilara imza atacagina inaniyorum." açiklamasini yapti.

Anlasmanin süresiyle ilgili de Özbek, "Galatasaray ile gönül bagi olanlarla anlasma süresi olmaz. Anlasma süresinde kagitta ne yazdiginin önemi yok. Galatasaray'a olan baglilik anlasmanin süresini gösterecektir. Bu anlasma pazara kadar degil mezara kadar." degerlendirmesinde bulundu.


- Erden Timur: "Önümüzdeki yillarda basketbolda Avrupa basarisi sindire sindire gelecektir"

Galatasaray Sportif AS Baskan Vekili Erden Timur, EKMAS Group'un basketbol sponsorlugunun gündeme gelmesiyle birlikte destek verdigini vurguladi.

Özgür Ekmekçioglu'nun Türk sporuna çok katki verdigini dile getiren Timur, sunlari söyledi:

"Özgür Bey, Altay'in uzun süre baskanligini yapti. Altay, Süper Lig'e çiktiginda 32 yasinda baskanlik koltugundaydi. Bu islerin ne kadar zor oldugunu bilen birisi. Kendisi en az bizim kadar bu destegin anlamini biliyor. Basketbolda bu sene güzel bir kadro kuruldu. Basarili bir sezon geçirip sürdürülebilir olmasini istiyoruz. EKMAS ailesine tesekkürlerimizi ve sükranlarimizi sunuyoruz. Futbolda güzel bir Avrupa basarisi var. Insallah basketbol tarafinda da süreç içerisinde hedefimize ulasmak istiyoruz. Sürdürülebilir sekilde dogru seyler yapmak gerekiyor. Önümüzdeki yillarda basketbolda Avrupa basarisi sindire sindire gelecektir. Amatör branslarin gelirinde ciddi farkliliklar olusuyor. Bir fon hazirlayacagimizi söylemistik. Kulübe zarar ettirmeyecek bir model getirecegiz."


- Özgür Ekmekçioglu: "Sadece basketbolda kalmayacagimizi temenni ediyorum"??????

EKMAS Group Onursal Baskani Rafet Ekmekçioglu, Galatasaray uluslararasi arenada ve spor dünyasinda gurur veren bir kulüp oldugunu dile getirdi.

Sponsor olarak Galatasaray'in yaninda olmaktan mutluluk duyduklarini açiklayan Rafet Ekmekçioglu, spora olan desteklerinin devam edecegini de sözlerine ekledi.

EKMAS Group Yönetim Kurulu Baskani Özgür Ekmekçioglu, sözlerine Galatasaray'in Manchester United deplasmaninda aldigi galibiyete dikkati çekerek basladi. Karsilasmanin çok keyifli ve heyecanli oldugunu vurgulayan Özgür Ekmekçioglu, sunlari söyledi:

"Böyle gururlu bir skorla geldikleri için ve ülke puanina katkida bulundugu için bütün takima ve yönetime tesekkür ederim. Bizleri onurlandiran, bizim gibi ülkesini seven bir topluma gurur yasattiniz. EKMAS Group olarak spora uzak degiliz. Ben daha önce spor kulübü baskanligi da yaptim. Bu isin ne kadar zor oldugunu da biliyorum. Bunun adi sponsorluk ama bence gönül birligi. Hem masanin o tarafinda hem de bu tarafinda oturmus birisi olarak bu konuyu çok iyi anliyorum. Bu is birliginden dolayi da gururluyum. Özellikle Erden beyle ayri bir dostlugumuz var. Bu sürecin sadece bugünle kalmayacagini, bu isbirligini uzun vadede götürmek istedigimizi, sadece basketbolda kalmayacagimizi da temenni ediyorum."

Altay'da 6 yillik baskanlik görevi yürüttügünü hatirlatan Özgür Ekmekçioglu, söyle devam etti:

"Altay Spor Kulübünde serefli bir görev süremiz oldu. Her taraftarin hayali baskan olmaktir. Orada 6 sene görev yapip 3 sampiyonluk yasadik. Kulübümüzle iliskimiz hiçbir zaman bitmeyecektir. Ne zaman ihtiyaç olursa, ne zaman destek gerekirse hazir olacagiz. Izmir'deki sosyal sorumluluk projelerimiz, spora destegimiz, yatirimlarimiz devam edecek. Bünyemizde EKMAS Sportif Faaliyetler adinda bir sirketimiz var. Menemenspor ve Bergamaspor'u satin almistik. Menemenspor'u devrettik. Simdi Galatasaray ile beraber yol yürüyecegiz. Beraber yapacagimiz büyük projeler olacaktir. Sosyal sorumluluk tarafinda da aktif olacagimizi düsünüyorum. Tabii ki biz de Galatasaray ailesinin bir parçasiyiz. Bizden destek isteyecekleri her an yanlarinda olmak isteriz."

Anlasma süresinin 3 yil oldugunu belirten Ekmekçioglu, "Kagit üzerinde yazanlar bazen anlamsiz oluyor. Biz bu isbirligini uzun yillar devam ettirmek istiyoruz. Ben gençligimde basketbol oynamistim ve özel bir ilgim var. Kagit üzerinde 3 yillik bir anlasma ama bunu daha uzun yillar devam ettirmek istiyoruz." diyerek sözlerini tamamladi.