Düzce'de 1400 rakimli Pürenli ve Balikli yaylalari kampçilari agirliyorÖmer Ürer- Pürenli Yaylasi'nda esi ile kamp yapan Ismail Genç: - "Çadirda kalmak doga ile birlesmek anlamina geliyor. Ruhunuzun sesini dinliyorsunuz"

Düzce'de 1400 rakimli Pürenli ve Balikli yaylalari kampçilari agirliyorÖmer Ürer- Pürenli Yaylasi'nda esi ile kamp yapan Ismail Genç:
- "Çadirda kalmak doga ile birlesmek anlamina geliyor. Ruhunuzun sesini dinliyorsunuz"

DÜZCE (AA) - Büyük sehirlerin kalabaligindan uzaklasmak isteyen dogaseverler, bazi metropollere 3-4 saat uzakliktaki Düzce'de yer alan yaylalarin dogal güzellikleri arasinda kamp yapma imkani buluyor.

Irili ufakli gölleri, selaleleri, magaralari, tabiat parklari ve yaylalariyla ziyaretçilerin en çok tercih ettigi yerler arasinda bulunan Düzce'nin, merkeze yaklasik 25 kilometre uzakliktaki 1400 rakimli Pürenli ve Balikli yaylalari, özellikle yaz ve sonbahar aylarinda kampçilarin tercih ettigi rotalar üzerinde yer aliyor.

Istanbul ve Ankara basta olmak üzere çevre illerden gelen misafirler, yaylalardaki göletlerin çevresine çadirlarini kurarak essiz manzarayi seyredip keyifli vakit geçiriyor.

Istanbul'dan Pürenli'ye esi ile kamp yapmaya gelen 35 yasindaki Ismail Genç, AA muhabirine, otostopla geldikleri Düzce'nin dogal güzelliklerini gezmek için hiçbir ulasim araci kullanmadiklarini söyledi.

"Yaylalarda kamp yapip çadirda kaliyoruz. Çadirda kalmak doga ile birlesmek anlamina geliyor. Ruhunuzun sesini dinliyorsunuz." diyen Genç, bir hafta içerisinde sadece yaylalari degil kentin tüm bölgelerini gezeceklerini anlatti.

Genç, mümkün oldukça dogaya çiktigini ve bunu da yakinlarina tavsiye ettigini, yasayip hissederek dogada olmayi sevdiklerini dile getirdi.

Esiyle dogada yasamaya alistigini belirten 26 yasindaki Betül Gül Genç de "Esim dogayi çok seviyor. 'Bana eslik eder misin? ' dedi. Ben de seve seve onunla geziyorum. Aslen Rizeli'yim ve doga benim için vazgeçilmez." diye konustu.

35 yildir yaylaya çikan bölge sakini Serafettin Duran, yaylalarin gün geçtikçe cazibe merkezi haline geldigini fakat bazi ziyaretçilerin çevreye zarar vermelerinin kendilerini üzdügünü ifade etti.

Bölgeye gelenleri en iyi sekilde agirlamaya çalistiklarini aktaran Duran, "Inanin bazisi çok saygili oluyor ama bazisi da 'Çöpünüzü de alin.' dedigimizde bize agir konusuyor. Buralari korumak lazim." dedi.