Dünya Motokros Sampiyonasi'nda yaklasik 400 bin ziyaretçi agirlandiCanan Tükelay- Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaskani Mahmut Nedim Akülke: "Sezon basinda Dünya Motokros Sampiyonasi ve Türkiye MotoFest için Afyonkarahisar'a 300-350 bin izleyici bekliyorduk. Allah'a hamdolsun gerçekten bu sayilari yakaladik"

Dünya Motokros Sampiyonasi'nda yaklasik 400 bin ziyaretçi agirlandiCanan Tükelay- Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaskani Mahmut Nedim Akülke:
"Sezon basinda Dünya Motokros Sampiyonasi ve Türkiye MotoFest için Afyonkarahisar'a 300-350 bin izleyici bekliyorduk. Allah'a hamdolsun gerçekten bu sayilari yakaladik"

AFYONKARAHISAR (AA) - CANAN TÜKELAY - Afyonkarahisar, Dünya Motokros Sampiyonasi ve Türkiye MotoFest ile yaklasik 400 bin ziyaretçiyi agirladi.

Cumhurbaskanligi himayelerinde Afyonkarahisar Belediyesi ve Türkiye Motosiklet Federasyonu organizasyonuyla Afyon Motor Sporlari Merkezi'nde Dünya Motokros Sampiyonasi'nin (MXGP) 17. ayak yarislari yapildi.

Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaskani Mahmut Nedim Akülke, AA muhabirine, Dünya Motokros Sampiyonasi'nin Afyonkarahisar'da 5 yilda 6. kez tamamlandigini söyledi.

Akülke, 30 Agustos Çarsamba günü baslayan organizasyonun 4 Eylül Pazartesi günü sona erdigini hatirlatarak, "Sezon basinda Dünya Motokros Sampiyonasi ve Türkiye MotoFest için Afyonkarahisar'a 300-350 bin izleyici bekliyorduk. Allah'a hamdolsun gerçekten bu sayilari yakaladik. Bizi en çok mutlu eden seylerden bir tanesi 5 yildir, özellikle her yil Dünya Motokros Sampiyonasi seyircisi sayisinin katlanmasi. Dünya Motokros Sampiyonasi'ni yerinde izleyen sporsever, inanilmaz bir hafta sonu yasadi." diye konustu.

Hafta sonu gerçeklesen yarislarda kiyasiya mücadele oldugunu dile getiren Akülke, televizyonlar araciligi ile Türkiye'nin yani sira dünyadaki sporseverlere ulastiklarini belirtti.


- "Hedefimiz Dünya Motokros Sampiyonasi'nin 500-600 bin izleyiciye ulasmasi"

Akülke, "Bu sadece bir sportif olay da degildi. Içinde hem sportif aktiviteleri bulunduran hem gençleri bir arada tutan yediden yetmise herkesin içinde bulundugu bir spor festivaliydi." dedi.

Dünya Motokros Sampiyonasi'nin uzun yillar yapilmasini dileyen Akülke, sunlari söyledi:

"Insallah çok daha fazla izleyiciye ulasir. Bu yil 400 bin izleyiciye yaklasirken önümüzdeki yillarda hedefimiz 500-600 bin. Böylelikle Türkiye'de ‘Spor, turizminin gelecegidir’ sloganini da bu slogani yaratan Türkiye Motosiklet Federasyonu da hedeflerine varmis olacak. Dünya Motokros Sampiyonasi’nin denetleyici ve organizatörü Uluslararasi Motosiklet Federasyonu (FIM) ve Dünya Motokros Sampiyonasi’nin üst düzey yetkilileri yaris bittikten sonraki toplantida, 'Biz artik Türkiye'ye tatile geliyoruz. Sizin burada bu isi gelistirmek için çok fazla emek vermenize gerek yok.' diye görüs belirttiler. Hem Afyonkarahisar Belediyesi hem çalisanlari hem STK'ler övgü aldi. Bes yilda 5 bin izleyiciden 400 binlere ulasmak, bir dünya rekoru diyebilirim. Spor turizmi açisindan da bence artik üniversitelerde tez yazilacak bir organizasyon."