Diyanet Isleri Baskani Erbas, 4-6 Yas Kur'an Kurslari 10. Yil Senligi'ne katildi:Firat Tasdemir- "Vatanini, bayragini seven gençleri yetistirmenin gayreti içerisindeyiz"

Diyanet Isleri Baskani Erbas, 4-6 Yas Kur'an Kurslari 10. Yil Senligi'ne katildi:Firat Tasdemir- "Vatanini, bayragini seven gençleri yetistirmenin gayreti içerisindeyiz"

ANKARA (AA) - Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, vatanini, bayragini seven gençleri yetistirmenin gayreti içerisinde olduklarini söyledi.

Diyanet Isleri Baskanligindan yapilan açiklamaya göre Erbas, Çankaya Müftülügünce Ahlatlibel Atatürk Parki'nda düzenlenen 4-6 Yas Kur'an Kurslari 10. Yil Senligi'ne katildi.

Erbas, buradaki konusmasinda, 4-6 yas siniflarinin açilmasindan bu yana 10 yil geçtigini hatirlatarak, bu sürede yaklasik 1 milyon ögrencinin mezun oldugunu bildirdi.

Bu yil 210 bin ögrencinin egitim aldigi 4-6 yas Kur'an kurslarindaki egitimi çok önemsediklerini ifade eden Erbas, "4-6 yas Kur'an kurslarinda Rabbini, peygamberini ögrensin, büyüklerini sevsin, büyüklerine saygi göstersin, küçüklerine sevgi göstersin, vatan sevgisi, bayrak sevgisi, ezan sevgisi nedir, degerlerimizi onlara ögretelim düsüncesiyle sizler çocuklarinizi bizlere emanet ettiniz. Bizler de emanete en güzel bir sekilde riayet ederek çocuklarimizi yetistirmeye gayret ettik." diye konustu.

Müftülüklerin 4-6 yas Kur'an kurslarinin niteliklerini artirmak için büyük gayret içinde olduklarini vurgulayan Erbas, sözlerini söyle sürdürdü:

"Bu is heyecan ve sevgi isidir. Kur'an kursu ögreticilerimize tesekkür ediyorum. Onlar hakikaten zoru basariyorlar. Evimizde birkaç çocugumuz olsa onlarin terbiyesi için ne büyük mücadeleler veriyoruz. Ama Kur'an kursu ögreticilerimiz büyük fedakarliklar göstererek yirmiye yakin çocugun egitimi ile mesgul oluyorlar. Onlara Rabbimizi, Peygamberimizi ögreterek, Kur'an-i Kerim'i tanitarak, degerlerimizi ögreterek gelecege hazirliyorlar. Gelecegimiz aydinlik, Allah'in izniyle. Vatanini, bayragini seven gençleri yetistirmenin gayreti içerisindeyiz."

Anne ve babalara tesekkür eden Erbas, "Sizler gayret etmeseydiniz biz siniflari dolduramazdik. Türkiye genelinde bir milyon civarinda mezun veremezdik." dedi.

Programa Baskan Erbas'in esi Seher Erbas, Diyanet Isleri Baskan Yardimcisi Ibrahim Hilmi Karsli, Rehberlik ve Teftis Baskani Hasan Güçlü, Ankara Il Müftüsü Hasan Çinar ile ögrencilerin aileleri ve Kur'an kursu ögreticileri katildi.