Dinçer Lojistik, Oyun Iyilestirir Tiri ile deprem bölgesindeki çocuklara destek sagliyorMehmet Kadir Kilinç- Dinçer Lojistik Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Dinçer:- "Bir çocugun bile yüzünün gülmesini saglayabilirsek bizim için en büyük sevinç bu olur"

Dinçer Lojistik, Oyun Iyilestirir Tiri ile deprem bölgesindeki çocuklara destek sagliyorMehmet Kadir Kilinç- Dinçer Lojistik Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Dinçer:- "Bir çocugun bile yüzünün gülmesini saglayabilirsek bizim için en büyük sevinç bu olur"

ISTANBUL (AA) - Dinçer Lojistik’in Gülmek Iyilestirir Dernegi ve Queisser Pharma ile ortaklasa hayata geçirdigi Oyun Iyilestirir Tiri deprem bölgesinde yasayan çocuklara psikolojik destek vermek ve onlara yeni oyun alanlari sunmak için yola çikti.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Dinçer Lojistik, Gülmek Iyilestirir Dernegi ve Queisser Pharma, toplumun refahina katkida bulunmak amaciyla önemli bir sosyal sorumluluk projesi baslatti. Ortaklasa hayata geçirilen Oyun Iyilestirir Tiri, deprem bölgesinde yasayan çocuklara psikolojik destek saglamak ve onlara yeni oyun alanlari sunmak için yola çikti.

Oyun Iyilestirir Tiri bu özel is birligi sayesinde, deprem bölgesindeki çocuklarin yasadiklari travmatik deneyimlerin üstesinden gelmelerine yardimci olmayi hedefliyor. Tirda görevli uzmanlar, çocuklarin duygusal ihtiyaçlarina odaklanarak onlara destek saglarken oyun araciligiyla iyilesmeleri konusunda destek olmayi amaçliyor.

Tir, ilk olarak Hatay'a ardindan da Adana'ya ulasti. Hatay’da bir ayda 2 bine yakin çocuga destek olan tir, Adana’da ise 1500’ü askin çocuga depremin yasattiklarini unutturmaya çalisti.

Deprem bölgesindeki illeri toplamda 6 ay boyunca ziyaret edecek ve her sehirde 15 gün kalacak olan Oyun Iyilestirir Tiri bu süre boyunca, çocuklarin birbirinden eglenceli oyunlarla eglenmesini, çesitli etkinlikler ve egitici atölyelerle keyifli vakit geçirmelerini saglayacak. Ayrica tirda yer alan ögretmen ve psikolog tüm çocuklara travmatik deneyimlerin etkilerini azaltmaya yönelik destek olacak.

- "En çok çocuklarin destege ihtiyaci var"

Açiklamada görüslerine yer verilen Dinçer Lojistik Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Dinçer, depremin ilk anindan itibaren bölgeye çesitli yardim faaliyetlerinde bulunduklarini belirterek, "En çok çocuklarin destege ihtiyaç duyuyor. Sadece bölgedeki insanlarin degil, tüm Türkiye’nin deprem nedeniyle derin bir aci hisseti. Umarim tekrar benzer felaketleri yasamayiz ancak bu tür durumlarda en çok zarari çocuklarin gördügünü düsünüyorum. Bir çocugun bile yüzünün gülmesini saglayabilirsek bizim için en büyük sevinç bu olur." ifadelerini kullandi.

Gülmek Iyilestirir Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Asli Bastiyali ise 6 yildir bagisikligi baskilanmis çocuklara özel hizmet veren Hijyenik Oyun Merkezlerinde oyunun iyilestirici gücüne tanik olma firsati bulduklarini, ayni sekilde simdi de depremden etkilenen çocuklarimizi oyunla iyilestirmeyi amaçladiklarini kaydetti.