Depremzede ailelerden Ebrar Sitesi'nin yikilmasina iliskin suç duyurusuTunahan Akgün

Depremzede ailelerden Ebrar Sitesi'nin yikilmasina iliskin suç duyurusuTunahan Akgün

KAHRAMANMARAS (AA) - Kahramanmaras'ta 6 Subat'taki depremlerde en çok can kaybinin yasandigi yerlerden Ebrar Sitesi'nin sakinleri, depremde çöken bloklarda ihmalkarligi olanlara iliskin suç duyurusunda bulundu.

Ebrar Sitesi sakinleri ile yakinlari Kahramanmaras Adliyesi önünde bir araya geldi.

Burada grup adina gazetecilere açiklama yapan avukat Mustafa Mert Dogan, 6 Subat'ta meydana gelen depremin ardindan Ebrar Sitesi'nin depremin simgesi haline geldigini belirtti.

Dogan, Ebrar Sitesi'ndeki yikimda yapi denetim firmasi ve müteahhitten öte bir ihmal zincirinin oldugunu ileri sürerek, yikima dogrudan veya dolayli neden olanlardan sikayetçi olacaklarini dile getirdi.

Depremde hayatini kaybeden tüm aileler için hukuk mücadelesine girdiklerini belirten Dogan, sunlari kaydetti:

"11 ili kapsayan depremlerde ortaya çikan yikim, 10 binlerce hatta yüzbinlerce ailenin ocagina ates düsürdü. Biz bu ailelerin her birinin içerisindeki adalete dair inanci yükseltmek için buraya geldik. Ebrar Sitesi, Kahramanmaras için önemli bir simge halini aldi. Bu simgenin adalet için de bir simge haline gelmesini, suçlularin cezalandirilmasini, ihmali olanlarin ihmallerinden dolayi yargilanmasini saglamak için buradayiz. Savciliga ilgili delillerimizi ve iddialarimizi iletecegiz. Türkiye'deki bütün yurttaslari, bir haysiyet mücadelesi halini alacak olan bu deprem sürecinde bizlerin yaninda yer almasini istiyoruz. Bugün Ebrar Sitesi adaletin saglanmasi için bir adimdir."

Ebrar Sitesi'nde ailesini kaybeden Fatma Irmak da 6 Subat'ta meydana gelen depremlerde birçok yakinini kaybettigini dile getirerek, hukuki sürecin yakindan takipçisi olacaklarini belirtti.

Açiklamanin ardindan katilimcilar, suç duyurusu dilekçelerini Cumhuriyet Bassavciligina sundu.