Depremin vurdugu Hatay'da su altyapisinin onarimi büyük oranda tamamlandiSerkan Avci,Koray Kiliç- Kentte su ve kanalizasyon çalismalarindan sorumlu koordinatör olarak görevlendirilen Amasya Valisi Mustafa Masatli: - "Yaptigimiz çalismalar sonucu 15 ilçemize tam kapasiteyle su verilmistir. Antakya'nin yüzde 65'ine, Defne'nin yüzde 80'ine, Kirikhan'in yüzde 97'sine, Iskenderun'un yüzde 99'una su erisimi saglanmistir" - "Hatay'da devletimizin yogun çalismalari sonucu su arzinda herhangi bir sorun y

Depremin vurdugu Hatay'da su altyapisinin onarimi büyük oranda tamamlandiSerkan Avci,Koray Kiliç- Kentte su ve kanalizasyon çalismalarindan sorumlu koordinatör olarak görevlendirilen Amasya Valisi Mustafa Masatli:
- "Yaptigimiz çalismalar sonucu 15 ilçemize tam kapasiteyle su verilmistir. Antakya'nin yüzde 65'ine, Defne'nin yüzde 80'ine, Kirikhan'in yüzde 97'sine, Iskenderun'un yüzde 99'una su erisimi saglanmistir"
- "Hatay'da devletimizin yogun çalismalari sonucu su arzinda herhangi bir sorun y

HATAY (AA) - SERKAN AVCI/KORAY KILIÇ - Kahramanmaras merkezli depremlerin büyük yikima yol açtigi Hatay'da, hasar gören su altyapisindaki onarim çalismalarinda sona gelindi.

Pazarcik ve Elbistan merkezli 6 Subat'ta yasanan 7,7 ve 7,6 büyüklügündeki depremler nedeniyle kentin hasar gören su ve kanalizasyon altyapisinin eski haline kavusturulmasi amaciyla yürütülen çalismalar devam ediyor.

Devlet Su Isleri ile 10 büyüksehir belediyesine bagli su ve kanalizasyon ekiplerinin katildigi çalismalarda, arizalar gideriliyor.

Onarim çalismalarinin büyük ölçüde tamamlandigi kentte, yeni dösenen hatlara da su veriliyor.

Kentte su ve kanalizasyon çalismalarindan sorumlu koordinatör olarak görevlendirilen Amasya Valisi Mustafa Masatli, AA muhabirine, Hatay'in 6 Subat'taki depremlerden etkilenen illerin basinda oldugunu söyledi.

Hatay'daki yaralarin sarilmasi için tüm kurumlarin sahada canla basla mücadele ettigini vurgulayan Masatli, yasanan sorunlari hizli müdahalelerle çözmeye basladiklarini aktardi.

Kentin hasar gören su altyapisinin onarim çalismalarinda önemli seviyede ilerleme kaydedildigini belirten Masatli, "Yaptigimiz çalismalar sonucu 15 ilçemize tam kapasiteyle su verilmistir. Antakya'nin yüzde 65'ine, Defne'nin yüzde 80'ine, Kirikhan'in yüzde 97'sine, Iskenderun'un ise yüzde 99'una su erisimi saglanmistir. Antakya ve Defne'de su verilmeyen alanlarin tamami yogun enkaz alanlarinin bulundugu, yasamin devam etmedigi bölgelerdir." diye konustu.

- "384 kirsal mahallemizin 383'üne su verdik"

Masatli, depremden etkilenen kentte tüm imkanlarin seferber edildigini, tarim ve hayvancilik faaliyetlerinin de çalismalarla aksamadigini dile getirdi.

Kirsal mahallelerdeki yasama yönelik çalismalarin hemen hemen tamamlandigini aktaran Masatli, sunlari kaydetti:

"384 kirsal mahallemizin 383'üne su verdik. Bir tane kirsal mahallemize de tankerlerle düzenli olarak su temini saglaniyor. Hatay'daki artan su ihtiyacini karsilamak adina Devlet Su Isleri ve Iller Bankasi tarafindan çesitli noktalarda 13 sondaj kuyusu açildi. Kuyu açma islemleri devam ediyor. Ayrica 7 yil çalistirilamayan Iskenderun Içme Suyu Aritma Tesisini de tekrar isler hale getirmek için yogun bir çaba harcaniyor. Hatay'da devletimizin yogun çalismalari sonucu su arzindan herhangi bir sorun yasanmamakta. Ilçeler, çadir ve konteyner kentler ile kirsal mahallelerimizde suya ulasim saglanmaktadir."