Dalaman TIGEM isletmesinde ayçiçegi hasadi yapiliyorDurmus Genç,Özgürer Deniz Kundakçi

Dalaman TIGEM isletmesinde ayçiçegi hasadi yapiliyorDurmus Genç,Özgürer Deniz Kundakçi

MUGLA (AA) - Tarim Isletmeleri Genel Müdürlügüne (TIGEM) bagli Dalaman Tarim Isletmesi'nin ayçiçegi hasadi devam ediyor.

Yaklasik 34 bin 500 bin dekar alanda tarim yapilan, teknolojik araç ve gereçlerin kullanildigi isletme, ülke ekonomisine ve çiftçilere ciddi ölçüde katki sagliyor.

Isletme bünyesindeki tarlalarin bir kismina, topragin uzun yillar verimli kalabilmesi için münavebe sistemiyle (ekim nöbeti) ayçiçegi ekiliyor.

Bu yil 3 bin 237 dekarda ekimi yapilan ayçiçeginde hasat mesaisi hassas sekilde yürütülüyor. Hasadi yapilan ayçiçegi, isletmeye ait kamyonlara yüklenerek depolara götürülüyor.

Bitkisel Üretim Subesi'nde görevli ziraat mühendisi Hasan Polat, AA muhabirine, Dalaman Tarim Isletme Müdürlügünde 18 Agustos itibariyla ayçiçegi hasadina basladiklarini söyledi.

Martin ilk haftasi ayçiçegi ekimi yaptiklarini belirten Polat, "Ülkemizin yemeklik yag ihtiyacinin bir kismini karsilamak amaciyla ayçiçegi hasadimiz sürüyor. Bu seneki ayçiçegi üretimimiz Türkiye ortalamasinin üzerinde. Dikili alanlarimizdan da yaklasik 1250 ton üretim gerçeklesmesi bekleniyor. " dedi.