Cumhurbaskani Erdogan, yeni yasama yili açilisinda konustu: (3)Gazi Nogay- "Bu sabah emniyet birimlerimizin vakitli müdahalesi neticesinde iki caninin etkisiz hale getirildigi eylem, terörün son çirpinislaridir. Vatandasin huzuruna ve güvenligine kasteden alçaklar emellerine ulasamamistir, asla da ulasamayacaktir" - "Bu ülkede bir daha asla FETÖ yeniden dirilemeyecegi gibi, benzer örgütlerin de yeni ihanetler sergileyebilmesi mümkün degildir" - "Operasyonlarimiz neticesinde adeta can çekisen ter

Cumhurbaskani Erdogan, yeni yasama yili açilisinda konustu: (3)Gazi Nogay- "Bu sabah emniyet birimlerimizin vakitli müdahalesi neticesinde iki caninin etkisiz hale getirildigi eylem, terörün son çirpinislaridir. Vatandasin huzuruna ve güvenligine kasteden alçaklar emellerine ulasamamistir, asla da ulasamayacaktir"
- "Bu ülkede bir daha asla FETÖ yeniden dirilemeyecegi gibi, benzer örgütlerin de yeni ihanetler sergileyebilmesi mümkün degildir"
- "Operasyonlarimiz neticesinde adeta can çekisen ter

TBMM (AA) - Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Ankara'daki terör saldirisina iliskin, "Bu sabah emniyet birimlerimizin vakitli müdahalesi neticesinde iki caninin etkisiz hale getirildigi eylem, terörün son çirpinislaridir. Vatandasin huzuruna ve güvenligine kast eden alçaklar emellerine ulasamamistir, asla da ulasamayacaktir." dedi.

Erdogan, TBMM'nin 28. Dönem 2. Yasama Yili açilisi dolayisiyla Meclis Genel Kurulunda yaptigi konusmada, Rusya-Ukrayna Savasi'nin küresel ekonominin dengelerini bozan sonuçlarinin, her geçen gün farkli bir yönüyle tezahür ettigini söyledi.

Dünya genelinde enflasyon oranlarinin son 60-70 yilin en yüksek seviyelerine ulastigina, gidadan enerjiye, ticaretten istihdama kadar her alanda ciddi sikintilar yasandigina dikkati çeken Erdogan, gelismis ülkeler dahil hemen hiç kimsenin önünü net bir sekilde göremedigini, Türkiye'nin de ister istemez bu olumsuzluklardan etkilendigini belirtti.

Seçimlerin ardindan hem mevcut küresel ekonomik görünümü hem de gelecek dönemde karsilasabilecekleri muhtemel tehditleri dikkate alan bir politikaya yöneldiklerini dile getiren Erdogan, "Amacimiz, bu hassas dönemden ülkemizi en az kayipla ve sayet arzu ettigimiz neticeleri alabilirsek en büyük kazançla çikarmaktir." diye konustu.

- "Türkiye Yüzyili'ni gerçeklestirmeden duraksamayacagiz"

Cumhurbaskani Erdogan, yatirim, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla ülkeyi büyütme stratejilerinin, ekonomi politikasinin omurgasi olmaya devam ettigini anlatarak, sunlari söyledi:

"Milletimizin canini yakan hayat pahaliligini ortadan kaldirmak, deprem basta olmak üzere ülkemizin acil meselelerini çözmek, ülkemizi büyütmeyi sürdürmek için ne gerekiyorsa yapmakta kararliyiz. Asirlik hayalimiz Türkiye Yüzyili'ni, diger alanlardaki hedeflerimizle birlikte gerçeklestirmeden durmayacagiz, duraksamayacagiz. Küresel ekonominin gelecegine iliskin endiselerin arttigi bir dönemde, biz sadece umudumuzu korumakla kalmiyor; istihdamdan ihracata her baslikta artan tempomuzla iddialarimizi somut çiktilara dönüstürüyoruz."

Türk ekonomisinin basarisinin herkesin hayat kalitesini yükselten, aksi durumun ise herkese bedel ödeten bir tablo ortaya çikardiginin asla unutulmamasi gerektigini vurgulayan Erdogan, ekonominin ruhunu olusturan güven ve istikrar iklimini bozacak her türlü söz, tutum ve davranistan uzak durulmasi gerektigini ifade etti.

Cumhurbaskani Erdogan, "Ülkemizi, küresel ekonominin içinden geçtigi su firtinali atmosferden yara almadan sahil-i selamete ulastirmak, siyasetçiler olarak hepimizin milletimize karsi ortak mesuliyetidir. Yasama organi Meclisimizin bu konuda gösterecegi hassasiyet, yürütme olarak bizim en büyük moral kaynagimiz ve destegimiz olacaktir." dedi.

- "Içeride veya disarida son terörist de bertaraf edilene kadar mücadelemizi kararlilikla sürdürecegiz"

Erdogan, benzer bir dayanismaya terörle mücadele konusunda da ihtiyaçlari oldugunu dile getirerek, "Ülkemize 40 yildir çok agir insani ve ekonomik bedeller ödeten bölücü terör meselesini, sinirlarimiz içinde büyük ölçüde çözdük." diye konustu.

Terör örgütünün ülke sinirlari disindaki varligini da ortadan kaldirarak, emperyalistlerin bölge halkinin basina musallat ettigi bu belayi Türkiye için bir tehdit kaynagi olmaktan tamamen çikartmak istediklerini belirten Erdogan, "Bu çerçevede son yillarda elde ettigimiz tarihi, siyasi ve askeri basarilari yeni kazanimlarla daha da ileriye tasimak için hazirliklarimizi yapiyoruz. Içeride veya disarida son terörist de bertaraf edilene kadar, mücadelemizi kararlilikla sürdürecegiz. Terör örgütünün siyaseti yönlendirmesine ve ülkemizin kutlu yürüyüsünü engellemesine müsaade etmeyecegiz." diye konustu.

- "(Ankara'daki eylem) Terörün son çirpinislaridir"

Ankara'daki terör saldirisina da deginen Erdogan, su degerlendirmelerde bulundu:

"Bu sabah, emniyet birimlerimizin vakitli müdahalesi neticesinde iki caninin etkisiz hale getirildigi eylem, terörün son çirpinislaridir. Vatandasin huzuruna ve güvenligine kasteden alçaklar, emellerine ulasamamistir, asla da ulasamayacaktir. Olaya müdahale esnasinda hafif yaralanan polislerimize Allah’tan acil sifalar diliyor, Ankarali kardeslerimize geçmis olsun temennilerimi iletiyorum."

Cumhurbaskani Erdogan, güney sinirinin tamamini en az 30 kilometre derinliginde bir güvenlik seridiyle koruma, onun ötesindeki faaliyetleri de mutlak denetim altinda tutma stratejilerinin baki oldugunu söyleyerek, "Atacagimiz yeni adimlar sadece hazirlik, zaman ve ortam meselesidir. Bunun için, 'Bir gece ansizin gelebiliriz.' sözü, kulaklardan hiç eksik olmasin, diyoruz." ifadesini kullandi.

- "Mezarlikta islik çalma gayreti"

"FETÖ ihanet sebekesinin, bilhassa yurt disinda yuvalanan militanlari vasitasiyla yaymaya çalistigi 'yikilmadik, ayaktayiz' havasinin, bir çesit "mezarlikta islik çalma gayreti" oldugunu dile getiren Erdogan, söyle devam etti:

"Açik ve net konusuyorum, bu ülkede bir daha asla FETÖ yeniden dirilemeyecegi gibi, benzer örgütlerin de yeni ihanetler sergileyebilmesi mümkün degildir. Ne devletimiz ne milletimiz ne de siyaset kurumu böyle bir durumun ortaya çikmasina izin verecektir. Operasyonlarimiz neticesinde adeta can çekisen terör örgütlerine siyasi hesaplarla moral asilamanin vebali çok agir olacaktir. Özellikle sanat öne sürülerek milli iradeye kastedenlerin propagandasinin yapilmasini kabul edemeyiz. Kültür-sanat gibi insani yücelten ortak degerlerin, insanlik ve demokrasi düsmanlarinin istismar alani haline dönüsmesine, sorumluluk makaminda olan bizlerin karsi çikmasi hayati öneme sahiptir. Bunu, her seyden ve her türlü siyasi kaygidan öte, 15 Temmuz gecesi çiplak elleriyle tanklari durduran kahramanlara minnet borcumuz olarak görmemiz gerektigine inaniyorum."

(Sürecek)

???????