Cezayir ordusundan Fas sinirinda iki günde gerçek mühimmatli iki tatbikatEsat Firat

Cezayir ordusundan Fas sinirinda iki günde gerçek mühimmatli iki tatbikatEsat Firat

CEZAYIR (AA) – Cezayir ordusu, Fas siniri boyunca uzanan Üçüncü Askeri Bölge'de iki gün içinde pes pese gerçek mühimmatli iki askeri tatbikat düzenledi.

Cezayir devlet televizyonunun haberine göre, bugün Üçüncü Askeri Bölge bünyesinde bulunan Tinduf kenti sinirinda düzenlenen "Azim 2023" adli tatbikat, Genelkurmay Baskani Said Sankariha'nin katilimiyla basladi.

9. Zirhli Tugay'in organik birlikleri tarafindan gerçeklestirilen tatbikata, ates destek helikopterleri dahil olmak üzere kara ve hava kuvvetleri birlikleri de destek verdi.

Haberde, tatbikata katilan birimlerin özellikle de mürettebatin, çesitli silahlarin ve modern yüksek teknoloji teçhizatinin iyi kontrol edilmesi alaninda verilen görevleri basariyla uygulama yetenegini açikça ortaya koydugu ve bu tatbikatla ordunun çesitli bilesenlerinin elde ettigi gelisim ve operasyonel hazirligin basarili sekilde uygulandigi ifade edildi.

Cezayir Savunma Bakanligi, dün yaptigi açiklamada, Genelkurmay Baskani Sankariha'nin gerçek mühimmatla düzenlenen "Karar 2023" taktik tatbikatinin uygulanmasina nezaret ettigi bildirmisti.