Fenerbahçe Beko, THY Avrupa Ligi'nde play-off bileti için Kizilyildiz deplasmanina çikacakBozhan Memis- Sari-lacivertli ekip, Sirbistan'dan galibiyetle dönmesi durumunda normal sezonu 5. sirada bitirerek play-off'ta Monaco'yla eslesecek

Fenerbahçe Beko, THY Avrupa Ligi'nde play-off bileti için Kizilyildiz deplasmanina çikacakBozhan Memis- Sari-lacivertli ekip, Sirbistan'dan galibiyetle dönmesi durumunda normal sezonu 5. sirada bitirerek play-off'ta Monaco'yla eslesecek

ISTANBUL (AA) - Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takimi, THY Avrupa Ligi'nde sezonun 34. ve son haftasinda yarin Sirbistan ekibi Kizilyildiz'la deplasmanda mücadele edecek.

Baskent Belgrad'da bulunan Aleksandar Nikolic Spor Salonu'nda oynanacak mücadele TSI 20.00'de baslayacak.

Bir sezon sonra tekrar play-off'a kalmak isteyen Fenerbahçe Beko, son haftaya avantajli giriyor.

Real Madrid ve Baskonia maglubiyetlerinin ardindan iç sahada Anadolu Efes'i yenen Fenerbahçe Beko, galibiyet sayisini 19'a yükselterek son haftaya 5. sirada girdi. Sari-lacivertliler, zorlu Sirbistan deplasmaninda kazanmasi durumunda normal sezonu 5. sirada bitirecek ve play-off'a kalacak. Fenerbahçe Beko bu durumda sezonu 4. sirada bitirmeyi garantileyen Monaco'yla eslesecek.

Geçen hafta lider Olympiakos'u sahasinda yenerek galibiyet serisini 4 maça çikaran Kizilyildiz'in bu yükselisi play-off için yeterli olmadi. Toplamda 16 galibiyeti bulunan ve play-off sansi kalmayan Sirp ekibi, kendi adina sezonun son Avrupa Ligi maçina seyircisi önünde çikacak.

Fenerbahçe Beko, sezonun ilk yarisinda konuk ettigi Kizilyildiz'i 93-79 maglup etmisti.

- Çoklu averaj devreye girebilir

THY Avrupa Ligi'nde Olympiakos, Real Madrid, Barcelona, Monaco, Partizan ve Maccabi Playtika, son maçlar öncesinde play-off biletini aldi.

Play-off'un son biletlerini ise Fenerbahçe Beko, Baskonia ve Zalgiris takimlarindan ikisi alacak.

Kendi maçini kazanmasi durumunda diger maçlarin sonucuna bakmayacak olan Fenerbahçe, kaybetmesi halinde ise rakiplerinin maçlarinin sonuçlarini bekleyecek.

Baskonia deplasmanda lider Olympiakos, Dörtlü Final'e ev sahipligi yapacak Zalgiris ise Almanya'da Bayern Münih'le karsilasacak. Baskonia ve Zalgiris'ten birinin kazanamamasi durumunda da Fenerbahçe Beko, son maçini kaybetse bile play-off biletini alacak.

Baskonia, Zalgiris ve daha önce play-off'u garantileyen Maccabi Playtika bu hafta maçlarini kazanir, Fenerbahçe Beko kaybederse, sari-lacivertliler üçlü averaj sonunda play-off disinda kalacak.