Bitlis'te tekerlekli kayakçilar köy yolunda antrenman yaparak yarismalara hazirlaniyor Sener Toktas

Bitlis'te tekerlekli kayakçilar köy yolunda antrenman yaparak yarismalara hazirlaniyor Sener Toktas

BITLIS (AA) - Bitlis'te tekerlekli kayak sporculari, Tatvan'a bagli Benekli köyü yolunda antrenman yaparak kis sezonuna hazirlaniyor.

Türkiye Kayak Federasyonunun (TKF) 2023-2024 yili kis ve yaz kis sezonu hazirliklari kapsaminda yaklasik 50 kayakçi, antrenörlerinin gözetiminde Atatürk Dagi etegindeki Benekli köyü yolunda antrenmanlarini sürdürüyor.

Kayak Milli Takim Antrenörü ve Türkiye Kayak Federasyonu Kuzey Disiplini Teknik Kurulu Üyesi Sedat Doymaz gazetecilere, kis ve yaz sezonu hazirliklari kapsaminda çalismalarin devam ettigini söyledi.

Yaklasik 50 sporcuyla antrenman yaptiklarini, her geçen yil sporcu potansiyelinin arttigini belirten Doymaz, söyle konustu:

"2023 kis sezonunda biatlon bransi dahil 50'ye yakin madalya aldik. 23-26 Agustos'ta Sinop'ta Anadolu Yildizlari Türkiye Sampiyonasi'nda gençlerde sporcumuz Baran Demir Türkiye birincisi, yildizlarda ise Sefa Elkatmis Türkiye üçüncüsü oldu. Antrenmanlarimiz tüm hizla devam ediyor. Haftanin 6 günü genç ve dinamik ekibimizle özveriyle çalisiyoruz. Her geçen gün ailemiz, camiamiz büyüyor. Güzel bir alt yapiya sahibiz. Elimizden geldikçe en iyisini yapiyoruz. 2024 kis sezonuna çok iyi hazirlaniyoruz. Hedefimiz daha iyi yerlere gelmek. Sporcularimizin olimpiyatlara gitmesi en büyük hedefimizdir. Bu hedefimizi gerçeklestirmeye çalisiyoruz, yapacagimiza da inaniyoruz."