Basaksehir'de fabrikada çikan yangini söndürme çalismalari 37. saatindeAlper Korkmaz

Basaksehir'de fabrikada çikan yangini söndürme çalismalari 37. saatindeAlper Korkmaz

ISTANBUL (AA) - Basaksehir Ikitelli Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada çikan yangina müdahale eden itfaiyenin çalismalari yaklasik 37 saattir devam ediyor.

Eski Turgut Özal Caddesi'ndeki 6 katli fabrikanin çati katinda henüz belirlenemeyen nedenle çikan yangina müdahale 2 günden bu yana sürüyor.

Itfaiye ekiplerinin çalismalarina çok sayida, toplumsal olaylara müdahale araci (TOMA) ile de destek verildi. Çesitli ilçe belediyelerine ait su tankerleriyle de su takviyesi yapildi. Yanan binanin bazi bölümleri çöktü.

Gida, plastik, tekstil gibi farkli ürün ve ham maddelerin bulundugu binanin son iki katinda çökmeler meydana geliyor. Binanin dördüncü, besinci ve altinci katlarindaki bazi bölümlerde devam eden küçük çapli yanginlara müdahale ediliyor.

Polis, önceki aksam saat 17.00 siralarinda baslayan yangin nedeniyle alevlerin yükseldigi fabrikanin bulundugu caddede genis güvenlik önlemlerini sürdürüyor. Araçlarin bu caddeye girmesine izin verilmiyor.

Binanin besinci ve altinci katindaki malzemeler yanarken itfaiye ekipleri yanginin 37. saatinde söndürme çalismalarina devam ediyor.