Bakan Kurum Istanbul'da Erzincanlilar ile bir araya geldi:Mücahit Türetken- "Cumhurbaskanimiz bize, 'Korkma! Sönmez bu safaklarda yüzen al sancak' diyen Mehmet Akif'in emanetidir. 'Bagimsizlik benim karakterimdir.' diyen Gazi Mustafa Kemal'in emanetidir"

Bakan Kurum Istanbul'da Erzincanlilar ile bir araya geldi:Mücahit Türetken- "Cumhurbaskanimiz bize, 'Korkma! Sönmez bu safaklarda yüzen al sancak' diyen Mehmet Akif'in emanetidir. 'Bagimsizlik benim karakterimdir.' diyen Gazi Mustafa Kemal'in emanetidir"

ISTANBUL (AA) - Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, "Cumhurbaskanimiz bize, 'Korkma! Sönmez bu safaklarda yüzen al sancak' diyen Mehmet Akif'in emanetidir. 'Bagimsizlik benim karakterimdir.' diyen Gazi Mustafa Kemal'in emanetidir." dedi.

AK Parti Istanbul milletvekili adayi olan Kurum, Pendik'te Erzincanlilarla kahvaltili programda bir araya geldi.

Burada konusan Kurum, Erzincan'a sosyal konuttan kentsel dönüsüme, millet bahçelerinden kamu binalarinin yapimina, bisiklet yollarindan hibe desteklerine kadar onlarca alanda milyarlarca liralik yatirim kazandirdiklarini söyledi.

Erzincan'a hizmet ve yatirim kazandirmaya devam edeceklerini belirten Kurum, "Erzincanli kardeslerimize, sizlere söz veriyoruz, Erzincanimizi çok daha parlak bir gelecege hazirlayacagiz. Bu söz, öyle Kiliçdaroglu'nun verdigi söze benzemez. Bu söz, eser adamlarinin sözüdür. Bu söz, liderimizin, Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan'in sözüdür. Biz Erzincan'a hizmet diyoruz, Erzincan için eser üretiyoruz, Erzincan'imizin güzel insanlarina güzel bir gelecek hazirliyoruz. Her ne yapiyorsak da bunu Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde, onun vizyonuyla hayata geçiriyoruz." ifadelerini kullandi.

Kurum, Atatürk Havalimani Millet Bahçesi'nde geçen pazar günü gerçeklestirilen mitingin sloganinin "Türkiye Sana Emanet" oldugunu aktararak, Erdogan'in da 85 milyonluk büyük Türkiye ailesine emanet oldugunu söyledi.

Bakan Kurum, konusmasini söyle sürdürdü:

"Recep Tayyip Erdogan bizim mazimizdir, bugünümüzdür, yarinimizdir. 5000 yillik tarihimizin, 1000 yillik Anadolu yürüyüsümüzün emanetidir. Üç kitada sehirler insa etmis, yedi iklimde çiçeklerle konusup bülbüllerle dertlesmis büyük bir ecdadin emanetidir. Sayin Cumhurbaskanimiz bize, 'Korkma! Sönmez bu safaklarda yüzen al sancak!' diyen Mehmet Akif'in emanetidir. 'Bagimsizlik benim karakterimdir' diyen Gazi Mustafa Kemal'in emanetidir. 'Yeter. Söz milletindir' diyen sehit Adnan Menderes'in emanetidir. Cumhurbaskanimiz bize, 'Devlet, millet içindir' diyen Turgut Özal'in emanetidir. 'Isçinin hakkini koruyacaksin' diyen Erbakan Hocamizin emanetidir. 'Sen bir devsin, yükü agirdir devin' diyen Necip Fazil'in emanetidir. 'Gençler, hepiniz birer Türk Bayragisiniz' diyen Alparslan Türkes'in emanetidir. 'Bana imanimin isigi yeter' diyen Muhsin Yazicioglu'nun emanetidir. Recep Tayyip Erdogan bize, eli nasirli babalarin, agzi duali analarin, yavrularimizin emanetidir. O, bize, Istanbul'u yigitlikle fetheden Sultan Fatih'in, askla imar eden Sinan'in, ezanlariyla kusatan Ayasofya'nin emanetidir."

- "Ayasofya'nin minarelerindeki ezan sesleri susmayacak"

Bir tarafta fethin sembolü Ayasofya'yi yeniden açanlarin, diger tarafta onu yeniden müze yapmak isteyenlerin bulundugunu dile getiren Kurum, Ayasofya'nin minarelerindeki ezan seslerinin susmayacagini vurguladi.

Kurum, "Erdogan gitsin" mansetleri atan yabanci gazetelerin Atatürk Havalimani Millet Bahçesi'nde gerçeklestirilen büyük Istanbul mitingi sonrasi toplanan kalabaliga sasirdigini ifade ederek, Türk milletinin liderine sadik oldugunu dile getirdi.

Yabanci gazetelerin mitingi "2 milyonluk sov" olarak degerlendirdigini aktaran Kurum, sunlari kaydetti:

"Bu sov degil gerçek. Bu Recep Tayyip Erdogan gerçegi. Bunu hazmedeceksiniz. Haydi gelin, Pendik'ten, hep beraber, yabanci gazetelere bir manset teklifi yapalim mi? Cezaevine attilar, e- muhtira dayattilar, basaramadilar. 17-25 Aralik kumpasi kurdular, ortaligi yakip yiktilar, basaramadilar. 15 Temmuz'da darbeye kalktilar, ekonomik baski kurdular basaramadilar. 14 parti toplanip denediler, PKK ile kirli ittifak yaptilar. Gene de basaramadilar, bundan sonra da asla basaramayacaklar, kazanamayacaklar. Iste manset."

Kendilerinin de bilerek, isteyerek olmasa da hatalar yapmis olabilecegini ifade eden Kurum, Erzincanlilardan seçimler için daha çok çalisarak, darginlari, küskünleri ikna etmelerini istedi.

Konusmanin sonunda Pendik Erzincanlilar Dernegi tarafindan Bakan Kurum'a plaket takdim edildi.