Bakan Kacir, depremlerden etkilenen 4 ilde kurulacak yeni sanayi alanlarinin detaylarini paylasti:Zeynep Duyar- "Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'in imzaladigi kararla deprem bölgesi illerimiz Adiyaman, Malatya, Kahramanmaras ve Sanliurfa'da toplam 2 bin 826 hektarlik yeni sanayi alanlari kuracagiz" - "Kurulacak sanayi alanlari sadece bölgenin degil tüm ülkemizin kalkinma sürecine önemli katkilar saglayacak ve binlerce vatandasimiza istihdam firsati sunacak"

Bakan Kacir, depremlerden etkilenen 4 ilde kurulacak yeni sanayi alanlarinin detaylarini paylasti:Zeynep Duyar- "Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'in imzaladigi kararla deprem bölgesi illerimiz Adiyaman, Malatya, Kahramanmaras ve Sanliurfa'da toplam 2 bin 826 hektarlik yeni sanayi alanlari kuracagiz"
- "Kurulacak sanayi alanlari sadece bölgenin degil tüm ülkemizin kalkinma sürecine önemli katkilar saglayacak ve binlerce vatandasimiza istihdam firsati sunacak"

ANKARA (AA) - Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir, Adiyaman, Kahramanmaras, Malatya ve Sanliurfa'da toplam 2 bin 826 hektarlik yeni sanayi alani kurulacagini duyurdu.

Kacir, X sosyal medya hesabindan, Resmi Gazete'nin bugünkü sayisinda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan imzasiyla yayimlanan "Adiyaman, Kahramanmaras, Malatya ve Sanliurfa'daki bazi yerlerin sanayi alani olarak belirlenmesi"ne iliskin kararin detaylarini paylasti.

Bakan Kacir, "Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'in imzaladigi kararla deprem bölgesi illerimiz Adiyaman, Malatya, Kahramanmaras ve Sanliurfa'da toplam 2 bin 826 hektarlik yeni sanayi alanlari kuracagiz. Kurulacak sanayi alanlari sadece bölgenin degil tüm ülkemizin kalkinma sürecine önemli katkilar saglayacak ve binlerce vatandasimiza istihdam firsati sunacak. Hayirli, ugurlu olsun." ifadelerini kullandi.

Paylasimda verilen bilgilere göre, "Adiyaman Kayaönü Sanayi Alani" için 49 hektar, Kahramanmaras'in "Alibeyusagi Sanayi Alani" için 108 hektar, "Dulkadiroglu Çinarli 1 Sanayi Alani" için 235 hektar, Dulkadiroglu Çinarli 2 Sanayi Alani" için 368 hektar, "Dulkadiroglu Halkaçayiri Sanayi Alani" için 146 hektar, "Urumoglu Sanayi Alani" için 48 hektar ve "Pazarcik Yol Boyu Sanayi Alani" için 11 hektarlik alan kullanilacak.

"Malatya Battalgazi Firinci Sanayi Alani" için 190 hektar, "Eski Malatya Battalgazi Sanayi Alani" için 3 hektar ve "Sanliurfa Akçakale Sanayi Alani" olarak ise 295 hektarlik alan belirlendi.