Bakan Akar'dan 18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yil dönümü mesaji:Hüseyin Cem Dagistanli- "Çanakkale'nin geçilemeyecegini tüm dünyaya gösteren bu asil ruhu anlamak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin boynunun borcudur"

Bakan Akar'dan 18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yil dönümü mesaji:Hüseyin Cem Dagistanli- "Çanakkale'nin geçilemeyecegini tüm dünyaya gösteren bu asil ruhu anlamak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin boynunun borcudur"

ANKARA (AA) - Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, 18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yil dönümü mesajinda, "Çanakkale'nin geçilemeyecegini tüm dünyaya gösteren bu asil ruhu anlamak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin boynunun borcudur." ifadelerini kullandi.

Akar mesajinda Çanakkale Zaferi'nin, Türk milletinin kahramanlik ve fedakarliginin bir abidesi oldugunu kaydetti.

Çanakkale Zaferi'nin, tarihe altin harflerle yazildigini ifade eden Akar, ayni zamanda bu zaferin azmin ve imanin sembolü haline gelerek Türk milletine gelecegini insa etme iradesi ve özgüveni kazandirdigini belirtti.

Milli Savunma Bakani Akar, söyle devam etti:

"Egemenlik ve bagimsizligimiza kastedenlere karsi kutsal bildigi vatan topraklarini cani pahasina koruyacagini ve Çanakkale'nin geçilemeyecegini tüm dünyaya gösteren bu asil ruhu anlamak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin boynunun borcudur.

Milli ve manevi degerlerimizi korumak için seve seve canlarini feda eden, sanli serefli atalarindan ilham alan kahraman ordumuz bugün de ülkemizin ve 85 milyon vatandasimizin güvenligine yönelecek her türlü tehdit ve tehlikeye karsi 'ölürsem sehit, kalirsam gazi' anlayisi içerisinde azim ve kararlilikla mücadelesini sürdürmektedir.

Milletimizin bagrindan çikan, peygamber ocagi olarak da bilinen Türk Silahli Kuvvetleri, terörle mücadele ve hudut görevleri ile semalarimiz ve denizlerimizdeki görevlerini azim ve kararlilikla sürdürürken bir yandan da milletçe hepimizi derinden yaralayan 6 Subat depreminin yaralarinin sarilmasi için ilk andan itibaren vatandaslarimizin yaninda olmustur."

- "Tarih boyunca maruz kalinan tüm zorluklarin üstesinden gelindi"

Devletin tarih boyunca maruz kalinan tüm zorluklarin üstesinden geldigini aktaran Akar, bu felaketin ortaya çikardigi olumsuzluklari bertaraf etmek için de tüm imkanlarin seferber edildigini vurguladi.

Bakan Akar, yaralarin sarilmasi ve hayatin normallestirilmesi için ümitsizlige kapilmadan gayretlerini sürdüreceklerine isaret etti.

Akar, "Bu vesilesiyle, Sultan Alparslan'dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve bugüne kadar bin yildir bize vatan olan bu topraklarda bugünlere, bu seviyelere gelmemizi saglayan bütün devlet büyüklerimizi ve komutanlarimizi saygiyla aniyorum." ifadelerini kullandi.