Suriye'de ABD öncülügündeki koalisyon üssüne IHA saldirisinda 1 kisi öldü, 6 kisi yaralandiKasim Ileri

Suriye'de ABD öncülügündeki koalisyon üssüne IHA saldirisinda 1 kisi öldü, 6 kisi yaralandiKasim Ileri

WASHINGTON (AA) - ABD Savunma Bakanligi (Pentagon), Iran'a ait bir intihar insansiz hava araciyla (IHA) Suriye'nin Haseke vilayetinde DEAS ile mücadele koalisyonuna ait bir tesise saldiri düzenledigini, saldirida 1 sözlesmeli personelin öldügünü, 1 sözlesmeli personel ile 5 ABD askerinin yaralandigini açikladi.

Pentagon'dan yapilan açiklamada, dün yerel saatle 13:30 sularinda bir intihar IHA'sinin DEAS ile mücadele koalisyonuna ait bir bakim tesisini vurdugunu duyurdu.

Açiklamada, saldiri sonucunda ABD ile çalisan 1 sözlesmeli personelin öldügü, 1 sözlesmeli personel ile 5 ABD askerinin yaralandigi bilgisi verildi.

Yarali iki askerin tedavisinin sahada yapildigi kaydedilen açiklamada, diger üç askerin ve sözlesmeli personelin Irak'ta koalisyona ait tibbi tesislere götürüldügü ifade edildi.

Istihbaratin söz konusu IHA'nin Iran'a ait oldugunu degerlendirdigi kaydedilen açiklamada, ABD Savunma Bakani Lloyd Austin'in degerlendirmesine de yerildi. Austin, "Baskan (Joe) Biden'in talimatiyla, ABD Merkez Komutanligi kuvvetlerine, Iran Devrim Muhafizlari Ordusu (DMO) ile iliskili gruplarin kullandigi tesislere hava saldirilari yapilmasi yetkisi verdim. Bu saldiri, bugünkü saldirinin yani sira, DMO ile iliskili gruplar tarafindan Suriye'deki Koalisyon kuvvetlerine yönelik son dönemde gerçeklestirilen bir dizi saldiriya yanit olarak gerçeklestirildi." ifadelerini kullandi.

ABD saldirisinin Amerikan personelini korumak amaciyla yapildigina isaret eden Austin, saldirinin gerilimi tirmandirma riskini düsürmek için orantili bir saldiri oldugunu kaydetti.