BTA CEO'su Baha Bülbül olduGökhan Yildiz

BTA CEO'su Baha Bülbül olduGökhan Yildiz

ISTANBUL (AA) - TAV Havalimanlari'nin yiyecek-içecek istiraki BTA'nin Üst Yöneticiligine (CEO) Baha Bülbül atandi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Bülbül, 1999'dan bu yana BTA'da önemli pozisyonlarda rol aldi.

Bülbül, BTA'daki uzun yillara dayanan birikim ve tecrübesiyle globallesme, dijitallesme, sürdürülebilirlik gibi kritik süreçlere odaklanarak sirketin büyümesini sürdürecek.

Bülbül, Bilkent Üniversitesi Turizm Isletmeciligi bölümü mezuniyetinin ardindan Istanbul Üniversitesi MBA yüksek lisans programini tamamladi.

BTA'daki is yasantisi Maliyet Kontrol Müdürü olarak Ekim 1999'da baslayan Bülbül, 2006-2011 yillari arasinda BTA Is Gelistirme Direktörü olarak kariyerine devam etti.

Aralik 2011-Aralik 2020 arasinda BTA Denizyollari Operasyonu'nun Genel Müdürü olarak çalisan Bülbül, 2020'nin aralik ayinda BTA Havalimanlari Operasyondan Sorumlu Icra Kurulu Üyeligine (COO) atandi.

Yaklasik 2,5 yildir bu görevi basariyla yürüten Bülbül, 1 Mayis 2023 itibariyla BTA CEO'su olarak yeni görevine basladi.

Öte yandan sirket tarafindan, BTA Yiyecek ve Içecek Hizmetleri AS Üretim ve Tedarik Zincirinden Sorumlu Icra Kurulu Üyesi Volkan Cilga'nin mevcut sorumluluklarina ek olarak BTA Icra Kurulu Baskan Yardimcisi olarak görev yapacagi da bildirildi.