Aybüke ögretmenin katledilmesinin üzerinden 6 yil geçtiIbrahim Toprak- Batman'in Kozluk ilçesinde 2017'de ögrencilerine karne dagittiktan sonra arkadaslariyla eve dönerken PKK'li teröristlerin saldirisi sonucu sehit düsen 22 yasindaki Senay Aybüke Yalçin'in hatirasi, adinin verildigi okullarda, kütüphanelerde, sanat atölyelerinde, park ve caddelerde, anisina düzenlenen etkinliklerde yasatiliyor - Sirnak'ta terörden temizlenen Gabar Dagi'nda kesfedilen ve Aybüke ögretmenin adi verilen, günlük 100

Aybüke ögretmenin katledilmesinin üzerinden 6 yil geçtiIbrahim Toprak- Batman'in Kozluk ilçesinde 2017'de ögrencilerine karne dagittiktan sonra arkadaslariyla eve dönerken PKK'li teröristlerin saldirisi sonucu sehit düsen 22 yasindaki Senay Aybüke Yalçin'in hatirasi, adinin verildigi okullarda, kütüphanelerde, sanat atölyelerinde, park ve caddelerde, anisina düzenlenen etkinliklerde yasatiliyor
- Sirnak'ta terörden temizlenen Gabar Dagi'nda kesfedilen ve Aybüke ögretmenin adi verilen, günlük 100

BATMAN (AA) - Batman'in Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017'de PKK'li teröristlerin saldirisi sonucu sehit düsen 22 yasindaki Senay Aybüke Yalçin sevgiyle yad ediliyor.

AA muhabirinin derledigi bilgilere göre, Çorumlu Senay Aybüke Yalçin, Edremit Kültür ve Sanat Derneginde müzik egitimi aldiktan sonra Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Müzik Ögretmenligi Bölümü'nden mezun oldu.

Atandigi Kozluk Çok Programli Anadolu Lisesinde müzik ögretmeni olarak göreve baslayan, Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü'nde yüksek lisans yapan Yalçin, 7 ay gibi kisa sürede hem meslektaslari hem de ögrencilerinin gönlüne taht kurdu.

Aybüke ögretmen, 9 Haziran 2017'de ögrencilerine karnelerini verdikten sonra eve gitmek için okuldan arkadaslariyla ayrildi.

Dönemin Kozluk Belediye Baskani Veysi Isik'in aracina yönelik PKK'li teröristlerce düzenlenen saldirida, bulundugu araca isabet eden kursunla agir yaralanan Yalçin, Kozluk Devlet Hastanesinde müdahaleye ragmen kurtarilamadi.

Ilk görev yerinde sehit düsen Yalçin'in cenazesi, Batman Ögretmenevi bahçesinde düzenlenen törenle gözyaslari içinde memleketine ugurlandi. Aybüke ögretmenin naasi, memleketi Çorum'un Osmancik ilçesindeki törenin ardindan topraga verildi.

- Teröre tepki çig gibi büyüdü

Ömrünün ve mesleginin baharinda Aybüke ögretmeni hayattan koparan terör örgütü PKK, ülkenin dört bir yaninda lanetlendi.

Magusa Limani türküsü ve fotografindaki tebessümüyle hafizalara kazinan Aybüke ögretmenin ölümü, basta annesi Zehra, babasi Sadik, kardesi Atif Yalçin olmak üzere tüm ülkeyi yasa bogdu.

Kozluk'ta vatandaslar, sehit ögretmenleri için yaptiklari yürüyüsle terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi. Ilçe Milli Egitim Müdürlügü öncülügünde 15 Temmuz Sehitler Parki önünde toplanan vatandaslar, ellerinde Türk bayraklariyla, "Türk Kürt kardestir, PKK kallestir", "Kahrolsun PKK", "Sehitler ölmez vatan bölünmez" sloganlariyla sehit ögretmenin görev yaptigi okula kadar yürüdü.

Türk Kizilay Batman Subesinin 200 metre uzunlugundaki Türk bayragiyla destek verdigi yürüyüsün ardindan okul bahçesinde toplanan vatandaslar, Yalçin için dua etti. Ilçe Milli Egitim Müdürlügü müzik zümresi de sehit ögretmeni anlatan siirler okudu.

- Aybüke ögretmenin adi yasatiliyor

Aybüke ögretmenin hatirasi, okullarda, kütüphanelerde, sanat atölyelerinde, park ve caddelerde, anisina düzenlenen etkinliklerle yasatiliyor.

Sehit ögretmenin ismi, ilk olarak görev yaptigi ve kendi imkanlariyla açtigi müzik atölyesine, daha sonra Kozluk Çok Programli Anadolu Lisesine verildi.

Mezun oldugu Körfez Anadolu Lisesi, saldirinin gerçeklestigi Hastane Caddesi ve mezun oldugu Necmettin Erbakan Üniversitesinin orkestra salonuna da Aybüke ögretmenin ismi verildi.

Ayrica Osmancik'ta bir ortaokulda, Kozluk'ta konukevinde, Mus'un Bozbulut köyündeki okul kütüphanesinde, Pozanti'daki bir lisenin resim atölyesinde, Safranbolu'daki üst geçitte de adi yasatiliyor.

Öte yandan, Yalçin'in ismi, yüksek lisansa basladigi Batman Üniversitesinde bir sinifa verildi. Keçiören Belediyesi tarafindan da geçen yil Yayla Mahallesi'nde, sehit ögretmen Senay Aybüke Yalçin'in adinin verildigi halk kütüphanesi açildi.

Hatirasina yönelik 2017'de masa tenisi turnuvasi, 2018'de Türk halk müzigi solo ses yarismasi düzenlendi.

Akademisyen olmayi hedeflerken terörün hayattan kopardigi Senay Aybüke Yalçin, her yil 9 Haziran'da ve 24 Kasim Ögretmenler Günü'nde mezari basinda, saldirinin gerçeklestigi yerde, görev yaptigi okulda aniliyor.

- Terörden temizlenen Gabar'da ismi verilen kuyuda petrol üretiliyor

Sirnak'ta terörden temizlenen Gabar Dagi'nda kesfedilen ve Aybüke ögretmenin adi verilen, günlük 100 bin varil petrol üretim kapasitesine sahip kuyuda çalismalar sürüyor.

Sehit Aybüke Yalçin-1 (SAY-1) kuyusu ile 41 API graviteli petrol kesfi yapilan ve mevcut durumda günlük 1250 varil üretim yapilan sahanin sinirlarinin belirlenmesi amaciyla SAY Petrol Sahasi'nda çok sayida tespit ve üretim kuyusunun lokasyon belirleme çalismalari tamamlandi.

Bu kapsamda, SAY-1 kuyusunun 1,5 kilometre kuzeydogusunda Sehit Aybüke Yalçin-2 kuyusunda da baslayan sondaj faaliyetleri sürüyor.

- Aybüke ögretmenin sehit düstügü terör saldirisi

Batman'in Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017'de dönemin Belediye Baskani Veysi Isik'in aracina yönelik PKK'li teröristlerce düzenlenen saldirida, karne dagitim töreninin ardindan evine giden müzik ögretmeni Senay Aybüke Yalçin agir yaralanmis, genç ögretmen kaldirildigi Kozluk Devlet Hastanesinde sehit olmustu.

Bölgeden uzaklasan ve Bekirhan Jandarma Karakolu önünde uygulama yapan güvenlik güçlerince durdurulmaya çalisilan araçtaki terörist, "dur" ihtarina uymayip araci infilak ettirmis, 2 asker sehit olmus, bir vatandas yaralanmisti.

Batman'in Sason ilçesinde 22 Mart 2018'de Il Jandarma Komutanligi ekiplerince terör örgütü PKK'ya yönelik gerçeklestirilen operasyonda etkisiz hale getirilen 3 teröristten Iran uyruklu "Agit" kod adli teröristin, yapilan incelemede Aybüke ögretmenin sehit düstügü saldirida kullanilan bomba düzenegini hazirladigi belirlenmisti.

Batman 3. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmada, tutuklu yargilanan 5 sanik "terör örgütüne silah saglamak" suçundan 18'er yil hapis cezasina çarptirilmisti.