Depremden etkilenen Osmaniye'de ögrenciler için ders zili çaldiMustafa Ünal Uysal,Muzaffer Çagliyaner

Depremden etkilenen Osmaniye'de ögrenciler için ders zili çaldiMustafa Ünal Uysal,Muzaffer Çagliyaner

OSMANIYE (AA) - Kahramanmaras merkezli 6 Subat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Osmaniye'de ögrenciler dersbasi yapti.

Egitim ögretimin baslamasi dolayisiyla Osmaniye Valisi Erdinç Yilmaz ve kent protokolü, Dede Korkut Ilkögretim Okulu'nu ziyaret etti.

Burada yeniden egitime baslayan ögrencilerle sohbet eden Yilmaz, deprem dolayisiyla ögretmen ve ögrencilere geçmis olsun dileginde bulundu.

Vali Yilmaz, gazetecilere, Kahramanmaras merkezli depremlerden Osmaniye'nin ciddi anlamda etkilendigini söyledi.

Kentte can kayiplarinin, yikilan ve agir hasarli binalarin oldugunu dile getiren Yilmaz, söyle devam etti:

"Ilk andan itibaren çadir kentlerimizi kurduk. Su anda konteyner kentlerimizi olusturuyoruz, oraya depremzede vatandaslarimizi yerlestiriyoruz. Osmaniye'mizin depremin agir hasarini en hafif sekilde atlatacagi sekilde mücadelemizi sürdürecegiz. Bu yaralari birlikte saracagiz ve daha güzel bir Osmaniye olusturacagiz. Çocuklarimiz ve ögretmenlerimiz bugün okulda olmaktan mutlu. Biz egitimin asla ertelenemeyecegini çok iyi biliyoruz. Egitim ve ögretimi en iyi sekilde sürdürme gayreti içerisinde çalismalarimiz devam edecek."

Vali Yilmaz ve beraberindekiler daha sonra okuldaki ögretmenlerle bir araya geldi. Burada depremde hayatini kaybedenler için dua edildi.

Bu zor dönemde ögretmenlerin büyük gayret gösterecegine inandigini vurgulayan Yilmaz, "Biz sizin yaninizda olacagiz. Yasanan sikintilari gidermek için var gücümüzle çalisiyoruz. Ögretmenlerimizden sinava girecek ögrencilerle özel olarak ilgilenmelerini rica ediyorum. Çocuklarimizdaki deprem etkisini en aza indirmek için mücadele vermeliyiz. Sizlerin bunu basaracagina inaniyorum." diye konustu.

Ardindan, Vali Yilmaz, protokol üyeleri ve ögrenciler, okulun bahçesinde kirmizi beyaz renkli balonlari gökyüzüne birakti.

Kentte yariyil tatilinin ardindan 6 Subat'ta baslamasi planlanan egitim ögretim, depremler nedeniyle ertelenmisti.