Ardahan'da üreticilere yayik ve otomatik krema makinesi dagitildiGünay Nuh

Ardahan'da üreticilere yayik ve otomatik krema makinesi dagitildiGünay Nuh

ARDAHAN (AA) - Ardahan Üniversitesi (ARÜ) ile Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan, "Çig Süte Halk Elinde Katma Deger Kazandirilmasi" projesi kapsaminda 95 üreticiye otomatik krema ile yayik makinesinin dagitimi yapildi.

Vali Hayrettin Çiçek, ARÜ Asik Senlik Konferans Salonu'ndaki programda, özellikle kadin üreticilere önem verdiklerini söyledi.

Projedeki gibi sütte katma degerin olmasi gerektigini belirten Çiçek, sunlari kaydetti:

"Bir ilin kalkinmasi adina kadinlarimiz çok önemli, sosyal hayatimizin en önemli parçasi. Tarim ve hayvanciligin önem arz ettigi ilimizin de kalkinmasi adina kadinlarimizin üretimin içerisinde yer almasini önemsiyoruz. Fakat çok daha nitelikli ve katma deger yaratici bir sekilde tarimsal üretimin içinde olmalari gerekiyor. Ürettigimiz süte daha bir katma deger kazandirmamiz lazim ki bölgesel kalkinmamiza faydasi, katkisi söz konusu olsun. Bu proje de bu kapsamda ortaya konulan bir proje. Insallah ileride uygulanacak çok daha büyük projelerin merhalelerinden birisi olur."

ARÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber ise projelerle Ardahan'in sadece sütünü degil, diger ürünlerini de degerlendirmek amacinda olduklarini dile getirdi.

Il Tarim ve Orman Müdürü Muhammet Fatih Cineviz de benzer projeleri hayati geçirmek için çalismalar yürüttüklerini söyledi.

Konusmalarin ardindan 95 üreticiye otomatik krema ile yayik makinesi teslim edildi.