Ankara-Sivas YHT'nin Yozgat ve Kirikkale garinda yogunluk yasaniyorÖmer Ertugrul,Muhammet Fatih Gökmen

Ankara-Sivas YHT'nin Yozgat ve Kirikkale garinda yogunluk yasaniyorÖmer Ertugrul,Muhammet Fatih Gökmen

YOZGAT/KIRIKKALE (AA) - Ücretsiz seferlere baslayan Ankara-Sivas Yüksek Hizli Treni'nin (YHT), Yozgat ve Kirikkale garinda yogunluk yasaniyor.

Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, BBP Genel Baskani Mustafa Destici ve Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan'in da katilimiyla düzenlenen törenle dün hizmete açilan Ankara-Sivas YHT, seferlerine basladi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Sivas, Yozgat, Kirikkale ve Ankara YHT ulasimin mayis ayi sonuna kadar ücretsiz olacagini duyurmasinin ardindan vatandaslar, Yozgat ve Kirikkale'deki YHT garinda yogunluk olusturdu.

Yozgat'tan Ankara'ya bilet alan Cemal Koçaker, senelerdir bugünü beklediklerini, büyük onur ve gurur duydugunu söyledi.

Bileti uygulama üzerinden internetten aldigini belirten Koçaker, "Insallah bütün illerimizden hizli tren geçer. Vatandaslarimiz rahat seyahat eder, hizli tren herkese hayirli ugurlu olsun. Devletimize, milletimize Rabbim zeval vermesin. Yüksek hizli trene ilk kez binecegim." dedi.

Betül Korkmaz, “Ben akraba ziyareti için Yozgat'a gelmistim. Buradan Konya'ya otobüsle dönecektim ama hizli treni duyunca biletimi iptal edip aktarmali olarak Konya'ya gidecegim. Buradan Ankara'ya, Ankara'dan Konya'ya gidecegim." diye konustu.

Ankara'dan gelip Çorum'un Alaca ilçesine giden Kevser Arslan ise "Mesafe yaklastigi için hizli trenle geldim. Buradan Alaca'ya gidecegim. Cumhurbaskanimiza tesekkür ediyorum." ifadelerini kulandi.

Taksici Adem Ercan da hizli tren garina ilk müsterisini getirdigini ve islerinin bundan sonra artacagini belirtti.

- Kirikkale

Kirikkale'de de vatandaslar ücretsiz YHT seferlerinden yararlanabilmek için garda yogunluk olusturdu. Bazi vatandaslar ise bilet bulamadi.

Üniversite ögrencisi Emre Yildiz, gazetecilere, Yozgat'tan staj isi için Kirikkale'ye geldigini, hizli trenle ücretsiz Yozgat'a dönecegini söyledi.

Hizli tren hizmetinin vatandaslar için iyi oldugunu aktaran Yildiz, "Bir aylik ücretsiz olmasi da insanlarimiz için çok iyi oldu. Malum, bilet fiyatlari biraz fazla. Bu sekilde ücretsiz gidip gelme imkanim var." diye konustu.

Ailesiyle Sivas'a gitmek için garda bekleyen Zeynep Dinç ise "Ilk binenlerden olacagiz, mutluyuz. Sivas'i gezip gelecegiz. Uzun zamandir bunu bekliyorduk. Memleketimize hayirli olsun." dedi.

Hizli trenle Ankara'dan Kirikkale'ye gelen Ertan Oflaz ise "Çok mutlu ve huzurlu bir sekilde yolculuk yaptik. Allah devletimize zeval vermesin. Hizmetlerinin devamini diliyoruz. Benim için ücretsiz olmasi da o kadar önemli degil, önemli olan hizmetti. Çok güzel bir yatirim yapilmis. Insallah bu sekilde devam ederiz." ifadelerini kullandi.