Özel egitim meslek okulu ögrencileri deprem yaralarini sarmak için tek yürek olduSelma Kasap- Milli Egitim Bakanligina bagli özel egitim meslek okullarinin tamami, depremlerden etkilenen 11 il merkezinde baslatilan kampanyalara destek veriyor - Depremlerden etkilenen 11 ilde bulunan hasarsiz durumdaki özel egitim meslek okullari da felaketin ilk gününden bu yana depremzedelere ev sahipligi yapiyor

Özel egitim meslek okulu ögrencileri deprem yaralarini sarmak için tek yürek olduSelma Kasap- Milli Egitim Bakanligina bagli özel egitim meslek okullarinin tamami, depremlerden etkilenen 11 il merkezinde baslatilan kampanyalara destek veriyor
- Depremlerden etkilenen 11 ilde bulunan hasarsiz durumdaki özel egitim meslek okullari da felaketin ilk gününden bu yana depremzedelere ev sahipligi yapiyor

ANKARA (AA) - Milli Egitim Bakanligina (MEB) bagli özel egitim meslek okullarinin tamami, Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen 11 il merkezinde baslatilan kampanyalara katilarak yaralari sarmak için tek yürek oldu.

Bakanliktan yapilan açiklamaya göre, 6 Subat'ta meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan milli egitim ailesi, üretim ve yardim seferberligi ilan etti. Yaralari sarmak için yapilan çalismalara, özel egitim meslek okullarinda egitim gören ögrenciler de büyük katki sagladi.

Baslatilan kampanyalara katilarak yaralari sarmak için tek yürek olan özel egitim meslek okullarindaki ögretmen ve ögrenciler, ellerinden geldigince depremden etkilenen vatandaslara yardimci olmaya çalisiyor. Ayrica depremden etkilenen 11 ilde bulunan hasarsiz durumdaki özel egitim meslek okullari, felaketin ilk gününden bu yana depremzedelere ev sahipligi yapiyor.

Dayanisma kapsaminda Erzurum Palandöken Özel Egitim Meslek Okulu ögrencileri ve ögretmenleri, ürettikleri ekmek, çorba ve battaniyeleri deprem bölgesine gönderdi.

Istanbul Silivri Abdullah Bilgingüllüoglu Özel Egitim Meslek Okulu ögrencileri, meslek edinme atölyelerinde çadir, çadir demiri, atki ve bere üretimine devam ediyor. Üretimi yapilan ürünler Kahramanmaras'a ulastiriliyor.

Tekirdag Çerkezköy Sehit Muharrem Yanal Özel Egitim Meslek Okulu ve Çorlu Özel Egitim Meslek Okulu ögretmen ve ögrencileri, bere, atki, pijama, esofman gibi ürünleri hazirlayarak Malatya'ya iletiyor.

Edirne Faika Erkurt Özel Egitim Meslek Okulu'nda atki, bere gibi kislik giysilerin yani sira depremzede çocuklar için ahsap oyuncaklar hazirlayarak bölgeye gönderiliyor.

Izmir Konak Özel Egitim Meslek Okulu, dayanismaya bebek yorgani, nevresim takimi ve sal üreterek dahil oluyor.

Karabaglar Sadettin Tezcan Özel Egitim Meslek Okulu ve Kadiköy Söhret Kursunoglu Özel Egitim Meslek Okulu ögrencileri, ahsap ve pelüs oyuncak ile seramik kukla üreterek psikososyal destek ekiplerine ulastiriyor.

Bursa Mustafakemalpasa Ibn-i Sina Özel Egitim Meslek Okulu çorap, atki ile mama kasesi üretimi yapiyor. Okul ögretmenleri ve yöneticilerinin sosyal sorumluluk kapsaminda baslattiklari yardim kampanyasindan elde edilen gelirle aldiklari konteyner de malzemelerle birlikte Kahramanmaras'a gönderildi.

Trabzon Arsin Yesilce Özel Egitim Meslek Okulu ögrencileri, tarim alani serasinda yetistirdikleri sofra yesilliklerini deprem bölgesinden Trabzon'a gelen misafir ögrenci kardeslerine ve ailelere gönderdi.

Ortahisar Karadeniz Özel Egitim Meslek Okulu, pogaça, börek, pasta ve kurabiye ile kislik kiyafet üretimi yaparak Malatya'ya ulastirdi.