Turkcell "Gönül Bagi Projeleri"yle depremin yaralarini saracakAbdulkadir Günyol- Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan:- "Öncelikle bölgedeki istihdama ve ekonomik kalkinmaya destek olacagiz. Yerel üreticilere, KOBI'lere, çiftçiye ve bölge esnafina iyi gelecek pek çok projeyi hayata geçirecegiz. Devaminda kültür-sanattan gastronomiye, çocuklardan gençlere ve kadinlara kadar sosyal ve kültürel hayatin farkli noktalarina dokunacagiz"- "Projelerimiz uzun soluklu olacak ve devami gelecek"

Turkcell "Gönül Bagi Projeleri"yle depremin yaralarini saracakAbdulkadir Günyol- Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan:- "Öncelikle bölgedeki istihdama ve ekonomik kalkinmaya destek olacagiz. Yerel üreticilere, KOBI'lere, çiftçiye ve bölge esnafina iyi gelecek pek çok projeyi hayata geçirecegiz. Devaminda kültür-sanattan gastronomiye, çocuklardan gençlere ve kadinlara kadar sosyal ve kültürel hayatin farkli noktalarina dokunacagiz"- "Projelerimiz uzun soluklu olacak ve devami gelecek"

ISTANBUL (AA) - Turkcell, yikimlara neden olan depremlerin ardindan yaralari sarmak için "Gönül Bagi Projeleri" ile harekete geçiyor.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, büyük yikimlara neden olan depremlerin yaralarini sarmak için ilk günden itibaren sahada çalisan Turkcell, ekosistemindeki pek çok markasiyla afet bölgesinde topluma dokunan kalkinma ve iyilik projelerini hayata geçirmeye hazirlaniyor.

Yüzyilin felaketinin ardindan deprem bölgesini iyilestirmeye odaklanan Turkcell, ilk asamadaki 3,5 milyar TL'lik yardim destegi ve geçen ay baslattigi #TurkcellIstihdamSeferberligi’nden sonra, simdi de toplumun her kesimine fayda saglayacak pek çok projeyi hayata geçirecek.

"Bura bizim memleket" diyerek yola çikan Turkcell, depremden zarar gören sehirlerin tamamindaki depremzedelere, farkli projelerle el uzatarak yaralari yerinde saracak.

- "Aklimiz afet bölgesinin canlanmasinda, kalbimiz depremde zarar gören sehirlerimizde"

Açiklamada görüslerine yer verilen Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, "Türkiye’nin Turkcell'i” kimliginin verdigi sorumluluk ve duyarlilikla bugüne kadar toplumun ihtiyaç duydugu her alanda gönülden hizmet verdiklerini, milyonlarca hayata dokunan pek çok projeyle iz biraktiklarini belirtti.

Depremlerden sonra da bölgenin kalkinmasi için dayanisma temeliyle çalismaya basladiklarini aktaran Erkan, sunlari kaydetti:

"Ülke olarak çok zor bir dönemden geçtik. Afetin ilk anindan itibaren önceligimiz, hayati önemdeki sebekeyi ve iletisimi eski haline getirmek oldu. Bu büyüklükteki bir felaketten sonra canimizi disimize taktik. Yasimizi ve kayiplarimizin acisini daha fazla sorumluluk alarak dindirmeye çalistik. Simdi baska bir evredeyiz; dayanisma ve yaralari sarma vakti. Aklimiz afet bölgesinin canlanmasinda, kalbimiz depremde zarar gören sehirlerimizde. Yapilacak çok sey var. Biz Türkiye’nin Turkcell'iyiz. Bugüne kadar her alanda projeleriyle tarihe iz birakan bir sirket olarak, marka mirasimizin aydinlattigi yolda durmadan yürüyoruz ve yeni ‘Gönül Baglari’ kurmak için seferberlik ruhuyla harekete geçiyoruz. Iyilesmek için önce umutlari yesertecegiz, el ele verip gönülleri bir edecegiz. Çünkü ‘Bura Bizim Memleket’. Dün oldugu gibi bugün de elimiz tasin altinda. Gücümüzü memleket sevdamizdan alarak yaralari yerinde saracagiz. ‘Gönül Bagi’ bir dayanisma, birlikte çalisarak basarma projesi… Bu bir memleket projesi. Çünkü bize baska memleket yok."

- "Projelerin devami gelecek"

Erkan, afet bölgesinde depremden etkilenen hayatlara Turkcell'in ekosistemindeki markalarla dokunacaklarini belirterek, "Bu kapsamda öncelikle bölgedeki istihdama ve ekonomik kalkinmaya destek olacagiz. Yerel üreticilere, KOBI'lere, çiftçiye ve bölge esnafina iyi gelecek pek çok projeyi hayata geçirecegiz. Devaminda kültür-sanattan gastronomiye, çocuklardan gençlere ve kadinlara kadar sosyal ve kültürel hayatin farkli noktalarina dokunacagiz. Projelerimiz uzun soluklu olacak ve devami gelecek." ifadelerini kullandi.

- Gönül Bagi Projeleri

Verilen bilgiye göre, Turkcell bölgede hayati canlandirmak için ise istihdam yaratacak projelerle basliyor. Sirket, afet bölgesinde yeniden yapilanmanin ekonomik kalkinmayla mümkün olacagi fikrinden hareketle depremzedelerin is hayatina dönüsü için arka arkaya adimlar atiliyor.

Turkcell, geçen ay baslattigi #TurkcellIstihdamSeferberligi ile depremden etkilenen illerde yasayan, depremden sonra farkli illere yerlesen veya birinci derece yakinlari afetzede olan 1.100 kisiye is imkani saglayacagini duyurmustu. Simdi de Hatay'a Çagri ve Mesleki Egitim Merkezi kuruyor. Ilk asamada 50 kisinin ise alinacagi bu merkezde depremzedelerin istihdami, egitim almasi ve meslek edinmesi saglanacak. Mesleki egitimlerle uzaktan ve evden çalismaya uygun is modelleri gelistirilerek çalisan sayisinin artirilmasi hedefleniyor.

Öte yandan Turkcell Akademi de 5 bin depremzedeyi teknik ve kisisel gelisim programlariyla destekleyecek. Depremzedelere verilecek yazilim, yazilim test uzmanligi, robotik kodlama, bulut teknolojiler, satis, pazarlama egitimleriyle ülkeye nitelikli is gücü kazandirilacak. Mesleki egitimleri tamamlayanlar Turkcell, Paycell, Atmosware, Turkcell Global Bilgi ve Turkcell Bayii Satis kanallarinda is bulma imkanina sahip olacak.

- Esnaf ve KOBI'ler Paycell, Pasaj, IsTurkcell'le desteklenecek

Deprem bölgesinin lokomotif gücü olan yerel ve küçük isletmelerin üretime devam etmesi ve pazarda yer almasi saglanacak.

Turkcell'in dijital is servislerinden olan IsTurkcell, dijital ödeme ve finansal hizmetler platformlari Financell ve Paycell ile bölgedeki KOBI'ler, esnaf ve yeni açilacak isletmeler de farkli projelerle desteklenecek. Elektronik pazar yeri Pasaj'da her il adina kurulacak dijital çarsilar bölgeden dünyaya köprü kuracak.

- Çocuklar ve kadinlar öncelikli

Depremden en çok etkilenen kadinlara ve çocuklara yönelik projeler de devreye alinacak.

Paycell El Sanatlari Vitrinleri projesinde; el sanatlari ile geçimini saglayan kadinlar faydalanacak. Turkcell Bizce ile bölgedeki kadin girisimcilerin kalkinmasi desteklenecek.

Milli Egitim Bakanligi is birligiyle sürdürülen sosyal sorumluluk projesi "Egitime Dönüstür" gibi çocuklarin egitimine katki saglayacak projelere agirlik verilecek. Ayrica, Hatay öncelikli olmak üzere deprem bölgelerindeki çocuklarin moral motivasyonu için düzenlenen etkinlikler 23 Nisan'a kadar devam edecek. Benzer sosyallesme ve rehabilitasyon çalismalari bölgede yayginlastirilacak.

Çadir kentlere ve yerel üreticiye yönelik hasat dönemi etkinlikleriyle Turkcell, yil boyu depremzedelerin yaninda olacak. Ayrica, kültür ve sanat alanlarinda da yapilacak özel projelerle sehirlerin bilinen yasam kültürleri korunmaya çalisilacak.