Alanya'da turizm hareketliligi ekimde de sürecek Mustafa Kurt- Turistik Isletmeciler Dernegi Baskani Burhan Sili: - "Avrupa, Dogu Avrupa ve Iskandinav ülkeleri basta olmak üzere diger pazar ülkelerle belirli bir doluluk oranina ulasacagimizi öngörüyoruz" - "Birçok bölgeye nazaran fiyat-kalite dengesi anlaminda çok daha uygun bir bölge olmamiz nedeniyle talebin daha yogun oldugunu görüyoruz"

Alanya'da turizm hareketliligi ekimde de sürecek Mustafa Kurt- Turistik Isletmeciler Dernegi Baskani Burhan Sili:
- "Avrupa, Dogu Avrupa ve Iskandinav ülkeleri basta olmak üzere diger pazar ülkelerle belirli bir doluluk oranina ulasacagimizi öngörüyoruz"
- "Birçok bölgeye nazaran fiyat-kalite dengesi anlaminda çok daha uygun bir bölge olmamiz nedeniyle talebin daha yogun oldugunu görüyoruz"

ANTALYA (AA) - Alanya Turistik Isletmeciler Dernegi Baskani Burhan Sili, ilçede ekim ayinda yüzde 70-75'lerde bir doluluk yakalamayi beklediklerini belirterek, "Avrupa, Dogu Avrupa ve Iskandinav ülkeleri basta olmak üzere diger pazar ülkelerle belirli bir doluluk oranina ulasacagimizi öngörüyoruz." dedi.

Sili, AA muhabirine, mayista iç pazarla hareketlenen sezonu dolu dolu geçirdiklerini söyledi.

Okullarin açilmasiyla eylülde yerli turist sayisinin azaldigini belirten Sili, tesislerin geçen ay ortalama yüzde 80-85 dolulukla hizmet verdigini kaydetti.

Ekim ayinda yüzde 70-75'lerde bir doluluk yakalamayi beklediklerini dile getiren Sili, "Avrupa, Dogu Avrupa ve Iskandinav ülkeleri basta olmak üzere diger pazar ülkelerle belirli bir doluluk oranina ulasacagimizi öngörüyoruz. Birçok bölgeye nazaran fiyat-kalite dengesi anlaminda çok daha uygun bir bölge olmamiz nedeniyle talebin daha yogun oldugunu görüyoruz." dedi.

Salgin nedeniyle olumsuz bir süreç yasadiklarini hatirlatan Sili, buna ragmen hem sayi hem de kisi basi gelir anlaminda daha üst seviyelere çiktiklarini anlatti.

- "Bölgenin kültür turizmindeki önemi artiyor"

Alanya bölgesi olarak sadece deniz, kum, günese degil saglik, spor, kültür turizmine de agirlik vermek istediklerini ifade eden Sili, turizmin 12 aya yayilmasi anlaminda orta ve uzun vadeli projeler üzerinde çalistiklarini belirtti.

Bölgelerinin kültür turizmindeki öneminin her geçen gün arttigina isaret eden Sili, söyle devam etti:

"Alanya'da tarihi noktalar çok önemli. Selçuklu'nun yazlik baskenti Alanya Kalesi, ilçeyle özdeslesmis durumda. Çok ciddi sayida ziyaretçi geliyor. Son dönemde Kültür ve Turizm Bakanligimizin yatirimlariyla Syedra Antik Kenti bir cazibe merkezi oluyor. Syedra, 3500 yillik bir tarihe sahip sehir devleti. Çok enteresan bölge. Kazilarda Herakles mozaigi, sütunlu cadde, meclis alani, tanriça heykelleri, vaftiz magarasi gibi çok sayida eser ortaya çikarildi. Keza ilçemizde Laertes Antik Kenti, Naula Antik Kenti gibi çok degerli baska tarihi yerlerimiz de var."

Sili, bu tarihi alanlar daha fazla ön plana çikarildikça Alanya'nin kültür turizmi anlaminda da cazibe merkezi olabilecegini dile getirdi.

- "Dört mevsimi yasayan kentte, dört mevsim turizm olmali"

Türkiye Seyahat Acentalari Birligi Alanya Bölge Temsil Kurulu Ikinci Baskani Kerim Yilmaz da Alanya turizminin 12 aya yayilmasi için çaba gösterdiklerini söyledi.

Alanya'nin kültürel degerlerinin turizme kazandirilmasinin çok iyi olacagini ifade eden Yilmaz, su degerlendirmede bulundu:

"Kültürel faaliyetlerin olmasi çok iyi. Antik kentlerin öne çikarilmasi da önemli. Syedra, Laertes, Naula gibi kentlerin, Alanya'mizin turizm degerine katki saglayacagini düsünüyorum. Alanya'yi yurt disinda pazarlarken, daha çok alternatifle daha genis bir müsteri kitlesine ulasabiliriz. Dört mevsimi yasayan kentte, dört mevsim de turizm olmali. Bunu sadece yaz aylarina sikistirmak olmuyor. Kis aylarinda turizmi, tarihi degerlerimizle daha çok canlandiracagimizi düsünüyorum."