Özkan Çelik AS, CK Enerji araciligiyla Uluslararasi Yenilenebilir Enerji Sertifikasinin sahibi olduGökçe Topbas

Özkan Çelik AS, CK Enerji araciligiyla Uluslararasi Yenilenebilir Enerji Sertifikasinin sahibi olduGökçe Topbas

ANKARA (AA) - CK Enerji Akdeniz Elektrik araciligiyla Izmir'de demir çelik sektöründe faaliyet gösteren Özkan Çelik AS, Uluslararasi Yenilenebilir Enerji Sertifikasi (I-REC) sahibi oldu.

CK Enerji Akdeniz Elektrik'ten yapilan açiklamaya göre, Özkan Çelik AS, 2023 yili süresince tüketecegi 420 bin megavatsaatlik elektrigi, yesil enerji kaynaklarindan saglayacak.

Ayni zamanda bu anlasma demir çelik sektöründe faaliyet gösteren bir firmanin Türkiye'de gerçeklestirdigi en büyük yesil enerji kullanim anlasmasi olarak da kayitlara geçti.

Açiklamada görüslerine yer verilen CK Enerji Akdeniz Elektrik Genel Müdürü Fahrettin Tunç, CK Enerji olarak yesil enerji kullaniminin yayginlastirilmasi için çalismalar yürüttüklerini belirterek, sunlari kaydetti:

"Bu kapsamda çevre dostu elektrik tedarik etmek isteyen sanayi ve ticarethane müsterilerimizin "Yenilenebilir Enerji Sertifikasi" (I-REC /International Renewable Energy Certificate) almalarina aracilik ediyoruz. Bu süreçte müsterilerimizin yaninda yer alarak çevresel sürdürülebilirlik politikalarina destek vermekten büyük mutluluk duydugumuzu ifade ederken, Özkan Çelik'i attigi bu degerli adim için kutluyoruz."

Özkan Çelik Idari Genel Müdür Yardimcisi ve Icra Kurulu Üyesi Berna Özkan Hawkins de 2030 AB Yesil Mutabakati ve 2050 yili Sifir Karbon hedefleri dogrultusunda yenilenebilir enerji kaynaklarinin kullanimina ve I-REC’in önemine isaret ederek, "Özkan Çelik olarak sürdürülebilir bir üretim, gelecek öngörüsü ve insanlik için üzerimize düsen sorumlulugun farkindayiz." ifadelerini kullandi.