Akojant NATO ordulari için jant üretecekAbdulkadir Günyol- AKO Grup Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkadir Özcan:- "Hollandali askeri tank tasiyici treyler üreticisi Broshuis tarafindan, ürettigimiz özel nitelikli jantlarla tek tedarikçi olarak seçildik" - "Yüzde yüz yerli olan Akojant firmamizin, bu tip uluslararasi ve nitelikli projelerle büyümesini hedefliyoruz"

Akojant NATO ordulari için jant üretecekAbdulkadir Günyol- AKO Grup Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkadir Özcan:- "Hollandali askeri tank tasiyici treyler üreticisi Broshuis tarafindan, ürettigimiz özel nitelikli jantlarla tek tedarikçi olarak seçildik" - "Yüzde yüz yerli olan Akojant firmamizin, bu tip uluslararasi ve nitelikli projelerle büyümesini hedefliyoruz"

ISTANBUL (AA) - AKO Grup bünyesinde yer alan Akojant, ABD, Almanya, Hollanda ve Danimarka gibi birçok NATO üyesi orduya yillik 20 binden fazla jant teslim edecek.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, AKO Grup bünyesinde yer alan Akojant, Türkiye'de üretilen askeri kara araçlarina yönelik ürettigi yenilikçi jantlarinin ardindan Hollandali tank ve askeri araç tasiyici treyler üreticisi Broshuis ile tek jant tedarikçisi olarak anlasma imzaladi.

- Kizilötesi radarlara yakalanmiyor

Savunma sanayisine yönelik ürettigi nitelikli ürünlerle dikkati çeken AKO Grup, bünyesindeki Petlas'in gelistirdigi milli muharip savas uçagi lastigi, milli SIHA ve IHA lastikleri, özgün helikopter projesi Gökbey ve Atak helikopterleri için lastikler ve diger birçok askeri kara araç lastiklerinin yani sira Akojant fabrikasinda askeri kara araçlarina yönelik üstün teknolojili, radara yakalanmayan özellikli jantlari da üretiyor.

Bu kapsamda Petlas ve Akojant'in is birligi içinde ürettigi taktik tekerlekli zirhli araçlar için Runflat Tekerlek Komplesi, askeri kara araçlarinin beka yetenegine büyük katkilar saglamisti. Akojant, ürettigi nitelikli ve üstün teknolojili jantlar, yerli ve uluslararasi askeri tank ve kara araç tasiyici üreticileri tarafindan da ilk tercih edilen markalar arasinda yer aliyor.

- Dünyanin önde gelen ordulari yerli jant kullanacak

Dünyanin önde gelen NATO askeri ordularina tank tasiyici lowbed treyler üreten Hollandali Broshuis ile yapilan anlasma kapsaminda yillik 20 binden fazla adette jant, Ankara Temelli'de bulunan Akojant fabrikalarinda üretilerek, aralarinda ABD, Almanya, Hollanda ve Danimarka'nin da yer aldigi dünyanin en büyük NATO ordularinin kullanimina sunulacak. NATO askeri standartlarinda üretilen ve radara yakalanmayan özellikteki jantlar için Akojant, tek tedarikçi olarak hizmet verecek.

Açiklamada görüslerine yer verilen AKO Grup Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkadir Özcan, saglanan bu nitelikli ihracat basarisina yönelik açiklamalarda bulunarak, "Son yillarda önemi gittikçe artan askeri alandaki teknolojik gelismeleri yakindan takip ederek bu sektöre yönelik üretimlerimizle önemli basarilar elde ettik. Petlas markamizla Türkiye'nin yerli ve milli projelerinin neredeyse tamamina yönelik askeri lastikleri biz ürettik.

SIHA'lar, Kizilelma, Milli Muharip Uçak Kaan, Atak ve Gökbey helikopteri, Hürjet, Hürkus ve adini saymakla bitiremeyecegimiz birçok askeri kara aracina yönelik lastik, jant ve runflat seti üretip teslim ettik. Simdi ise bu basarimizi uluslararasi alana tasimanin gururunu yasiyoruz. Hollandali askeri tank tasiyici treyler üreticisi Broshuis tarafindan, ürettigimiz özel nitelikli jantlarla tek tedarikçi olarak seçildik." ifadelerini kullandi.

- "Nitelikli jant üretimimizle özel projelere destek oluyoruz"

AR-GE çalismalarindan üretimine her asamasinda yüzde yüz yerli olarak üretilen jantlarin NATO'nun dünyadaki en büyük ordularinca kullanilacak olmasinin bir devrim niteliginde olduguna deginen Özcan, "Akojant fabrikamizda NATO standardinda radara yakalanmayan nitelikte ürettigimiz jantlar bizim üretim anlayisimizin ne kadar esnek olduguna isaret ediyor. Bu çok özel projeleri nitelikli jant üretimlerimizle destekleyebiliyoruz. Yüzde yüz yerli olan Akojant firmamizin, bu tip uluslararasi ve nitelikli projelerle büyümesini hedefliyoruz." açiklamasinda bulundu.

Açiklamaya göre, AKO Grup, bünyesindeki Petlas, Akojant ve Ako Akü markalari ile Türkiye ve dünyanin birçok ülkesinde savunma sanayiinin ihtiyaç duydugu lastik, jant ve akü üretimi gerçeklestiriyor. Sirketlerindeki üretiminin yariya yakinini da ihraç ederek tüm dünyada adindan söz ettiriyor.

Bunun yani sira milli teknoloji ile gelistirilen en yeni insansiz savas uçagi Bayraktar Kizilelma, yerli IHA ve SIHA'lar Bayraktar Akinci, Bayraktar TB2, TB3, TAI Hürkus, Milli Muharip Uçak, Anka, Aksungur, Atak, FNSS 4×4 STA, ÖMTTZA ve BMC Tulga’da da stratejik yerlilesme hedefine katki sagliyor. Petlas’in gelistirdigi askeri lastikler bir çok marka tarafindan orijinal ekipman lastikleri ve Akojant’in ürettigi jantlar ise birçok askeri kara aracinda orijinal ekipman jantlari olarak tercih ediliyor.