Agrili naht sanati ustasi atil ahsaplari nakis gibi isliyorYasin Çavdar- Yazinin estetigiyle ahsabin dogalligini eserlerinde bulusturan 60 yasindaki Sahin Tekin, geçimini sagladigi naht sanatina gençliginden bu yana sahip çikiyor - Sahin Tekin: - "Kiminin çöpü, bazilarinin hazinesi oluyor. Biz de atil malzemelerden bazen de internetten siparis ettigimiz malzemelerden bu sanati yapiyoruz"

Agrili naht sanati ustasi atil ahsaplari nakis gibi isliyorYasin Çavdar- Yazinin estetigiyle ahsabin dogalligini eserlerinde bulusturan 60 yasindaki Sahin Tekin, geçimini sagladigi naht sanatina gençliginden bu yana sahip çikiyor
- Sahin Tekin:
- "Kiminin çöpü, bazilarinin hazinesi oluyor. Biz de atil malzemelerden bazen de internetten siparis ettigimiz malzemelerden bu sanati yapiyoruz"

AGRI (AA) - YASIN ÇAVDAR - Agrili naht ustasi Sahin Tekin, uzun yillardir atil ahsaplari atölyesinde nakis gibi isliyor.

Eleskirt ilçesinde yasayan 60 yasindaki Tekin, 1989 yilinda Bursa'da çalistigi ahsap atölyesinde naht sanatiyla tanisti.

Daha sonra döndügü memleketinde bu zanaati icra etmeye devam eden Tekin, genç yaslarindan bu yana atil ahsaplarin yani sira satin aldigi ahsaplari nakis gibi isliyor.

Yazinin estetigiyle ahsabin dogalligini eserlerinde bulusturan Tekin, gençliginden bu yana geçimini sagladigi naht sanatina sahip çikiyor.

Sahin Tekin AA Muhabirine, çocuklugundan bu yana ahsap isiyle ugrastigini söyledi.

- "'Kiminin çöpü, bazilarinin hazinesi oluyor'"

Ahsabin kendisi için bir tutku oldugunu ifade eden Tekin, söyle konustu:

"Zanaatkarin isi her zaman zordur. Naht sanati, hattatlarin yaptigi hat sanatlarini kumas üzerine ahsaplari kesip yerlestirmektir. Severek ugrastigim seyler bunlar. Çerçevesine varincaya kadar ellerimle ugrasip yapiyorum. Dar bir çevrede yasiyoruz, malzeme sikintisi var ama elimizden geldigi kadar malzeme bulup yapiyoruz. Kiminin çöpü, bazilarinin hazinesi oluyor. Biz de atil malzemelerden bazen de internetten siparis ettigimiz malzemelerden bu sanati yapiyoruz."

Tekin, yöre halkinin eserlerini süs esyasi olarak alip evlerine ya da is yerlerine astigini belirterek, "Herhangi bir kurs falan almadim. Kendi emegimle gördügüm kadariyla bir seyler yapmaya çalisiyoruz." diye konustu.