Adiyaman Gölbasi'nda hayatin normale dönmesi için ekipler yogun mesai harciyorKemal Ceylan,Cihan Okur- Koordinatör Vali Numan Hatipoglu: - "Devletimizin tüm gücü, imkani ve hamiyetperver halkimizin verdigi yardimlarla Gölbasi'ni ve bölgeyi ihya etmeye çalisiyoruz"

Adiyaman Gölbasi'nda hayatin normale dönmesi için ekipler yogun mesai harciyorKemal Ceylan,Cihan Okur- Koordinatör Vali Numan Hatipoglu:
- "Devletimizin tüm gücü, imkani ve hamiyetperver halkimizin verdigi yardimlarla Gölbasi'ni ve bölgeyi ihya etmeye çalisiyoruz"

ADIYAMAN (AA) - KEMAL CEYLAN - CIHAN OKUR - Kahramanmaras merkezli 6 Subat'taki depremlerden etkilenen Adiyaman'in Gölbasi ilçesinde, hayatin normale dönmesi için farkli kurumlardan ekipler yogun çalismalar gerçeklestiriyor.

Tokat Valisi Numan Hatipoglu'nun koordinatör vali olarak görev aldigi ilçede depremin ilk gününden itibaren Tokat Valiligi, Tokat Belediyesi ve Ordu'nun Altinordu Belediyesine bagli ekiplerce yogun mesai harcaniyor.

Depremzedelerin temel ihtiyaçlarinin karsilanmasina öncelik veren ekipler, altyapi onarimindan enkaz kaldirmaya, insani yardimdan barinmaya kadar farkli konularda çalismalarini dört koldan sürdürüyor. Istanbul Esenler Belediyesi ile Türkiye genelinden çesitli yardim kuruluslarinin gönderdigi yardim malzemeleri de Tokat Valiliginin koordinasyonunda afetzedelere ulastiriliyor.

Vali Hatipoglu, AA muhabirine, Esenler Belediyesinin katkilariyla yapimina baslanan bin hanelik birinci etap konteyner kentin altyapi çalismalarinin bitme asamasina geldigini söyledi.

Ikinci ve üçüncü etap konteyner kentler için de planlamalar yaptiklarini belirten Hatipoglu, kirsal kesimde yasayanlara da bireysel konteyner tahsisine basladiklarini bildirdi.

Hatipoglu, ilçede enkaz kaldirma çalismalarinda yüzde 40'a yaklastiklarini, altyapi çalismalarinda da önemli mesafe kat ettiklerini kaydederek, söyle dedi:

"Içme suyu sebekesinde büyük hasar söz konusuydu. Tamir ve bakim ekiplerimiz çok hizli bir çalisma içindeler. Su anda sehrin yüzde 80 oraninda içme suyu saglaniyor. Dogal gazda da peyder pey çalismalar devam ediyor. Dogal gaz belli noktalarda verilmeye basladi. Elektrik sorununu en basta çözmüstük. Bu anlamda altyapiyla ilgili özellikle saglikli içme suyu anlaminda çalismalarimiz sehrin tamamina su verilinceye dek devam edecek. Devletimizin tüm gücü, imkani ve hamiyetperver halkimizin verdigi yardimlarla Gölbasi'ni ve bölgeyi ihya etmeye çalisiyoruz."

- 14 noktada iftar veriliyor

Numan Hatipoglu, ramazan ayi için de gerekli planlamalari yaptiklarini vurgulayarak, gida dagitiminin yani sira iftar ve sahura yönelik çalismalar gerçeklestirdiklerini ifade etti.

Ramazanin manevi iklimini en uygun sekilde yasatmayi hedeflediklerini dile getiren Hatipoglu, 14 ayri noktada iftar verdiklerini aktardi.

Hatipoglu, çocuklar ve gençlerde depremin izlerinin silinmesi ve egitim faaliyetlerinin aksamamasi için çalismalar yürüttüklerini belirterek, söyle konustu:

"Diger yandan gençlerimizi ve çocuklarimizi depremin olumsuz etkilerinden korumak için psikososyal etkinliklere basladik. Iki ayri noktada gençlerimize ve çocuklarimiza psikososyal destek veriyoruz. Ayrica kütüphane ortami da olusturuyoruz. Lise ve üniversite sinavlarina hazirlanan gençlerimizi de sehir merkezinde özel bir alan olusturup dershane imkanina kavusturacagiz. Hazirliklarimiz devam ediyor. Gençlerimiz, depremin etkilerini en az hissedecekleri noktada ders çalismaya baslayacaklar insallah."