Adana'da usulsüz ilaç satisiyla dolandiricilik iddiasina 7 tutuklamaYusuf Koyun

Adana'da usulsüz ilaç satisiyla dolandiricilik iddiasina 7 tutuklamaYusuf Koyun

ADANA (AA) - Adana'da uyusturucu etkili haplarin usulsüz ticaretini yaparak Sosyal Güvenlik Kurumunu (SGK) zarara ugrattiklari öne sürülen 12 zanlidan 7'si tutuklandi.

Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Subesi Mali Büro Amirligi ekiplerince, yesil ve kirmizi reçeteye tabi uyusturucu etkili haplarin usulsüz ticaretini yaparak SGK'yi dolandirdigi iddiasiyla 6 Haziran'da gözaltina alinan 12 süphelinin emniyetteki islemleri tamamlandi.

Zanlilar, "Nitelikli dolandiricilik" ve "uyusturucu ticareti" suçlamasiyla adliyeye sevk edildi.

Savciliktaki sorgularinin ardindan nöbetçi hakimlige çikarilan süphelilerden elebasi oldugu öne sürülen eczaci kalfasi C.E. ve M.U'nun da arasinda bulundugu 7'si tutuklandi, digerleri adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

- Operasyon

Mali Büro Amirligi ekipleri, ihbar üzerine yesil ve kirmizi reçeteye tabi uyusturucu etkili haplarin usulsüz ticaretini yaparak SGK'yi dolandirdigi iddia edilen zanlilara yönelik çalisma baslatmisti.

Ekiplerin yaklasik bir yillik teknik ve fiziki takibi sonucunda kimligi tespit edilen 12 süpheli, 6 Haziran'da düzenlenen operasyonla yakalanmisti.

Adreslerde 13 bin 887 uyusturucu etkili ilaç, 60,75 gram esrar, 11 uyusturucu hap, bir miktar kenevir tohumu, ruhsatsiz tabanca ve iki av tüfegi ile bu silahlara ait 51 mermi ele geçirilmisti.