AB Türkiye Delegasyonu Baskani, "Avrupa Hareketlilik Haftasi" kapsaminda bisiklet sürdüCan Efesoy

AB Türkiye Delegasyonu Baskani, "Avrupa Hareketlilik Haftasi" kapsaminda bisiklet sürdüCan Efesoy

ANKARA (AA) - AB Türkiye Delegasyonu Baskani Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, "Avrupa Hareketlilik Haftasi" kapsaminda hareketlilik farkindaligi yaratmak için Ankara'da elektrikli otobüse bindi ve trafik akisi yogun olan bir caddede bisiklet sürdü.

Büyükelçi Meyer-Landrut, Avrupa Hareketlilik Haftasi kapsaminda elektrikli otobüsle AB Türkiye Delegasyonu hizmet binasindan Ankara'daki 100. Yil Parkina geldi. Ardindan trafik akisinin yogun oldugu bir caddede bisikletle "güvenli sürüs" yaparak "Smart Ankara Sürdürülebilir Kentsel Ulasim Plani" kapsaminda düzenlenecek çalistayin yapilacagi otele ulasti.

Meyer-Landrut ve Ankara Büyüksehir Belediyesi EGO Genel Müdürü Nihat Alkas, çalistay öncesi basin açiklamasi yapti.

Avrupa Hareketlilik Haftasi'nin AB'nin dünya çapindaki en büyük farkindalik kampanyasi oldugunun altini çizen Meyer-Landrut, kampanyaya 50'den fazla ülke ve 3 binin üzerinde belediyenin katildigini ifade etti.

Meyer-Landrut, Türkiye'den katilimin çok yüksek olduguna dikkati çekerek, Ankara'nin bu konuda öne çikan sehirlerden oldugunu söyledi.

Açiklama yaptigi yere gelirken önce elektrikli otobüs, sonra bisiklet kullandigini belirten Meyer-Landrut, kentte ulasim kolayliginin gerekliligini ve hareketliligi vurgulamayi amaçladigini ifade etti.

- Sehirlerde karbon emisyonunu düsürmek gerekli

Meyer-Landrut, çalistayda vatandaslarin görüs ve ihtiyaçlari üzerine çalisilacagina isaret ederek, Ankara gibi sehirlerde karbon emisyonunu düsürmenin gerekliligini vurguladi.

Alkas ise Avrupa Hareketlilik Haftasi'nin sürdürülebilir kentsel hareketlilik konusuna dikkati çeken öncü bir kampanya oldugu degerlendirmesinde bulunarak, yarin sona erecek program boyunca Ankara'da her yastan kisinin katildigi sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin düzenlendigini dile getirdi.

Çalistayda Ankara için hareketlilik anlayisi ve tedbir paketlerinin degerlendirilecegini söyleyen Alkas, Ankara'daki temel hareketlilik sorunlarinin saptanip bunlara yönelik önlemler gelistirilecegini kaydetti.

- "Avrupa Hareketlilik Haftasi" etkinlikleri

Yaya ve bisikletli ulasima tesvik etmek ve bu alanda farkindalik yaratmak için her yil 16-22 Eylül'de birçok ülkede Avrupa Hareketlilik Haftasi kutlaniyor.

Avrupa Hareketlilik Haftasi'nin bu seneki temasi "Sehrini kesfet", slogani ise "Enerjini koru” olarak belirlendi.