Kazakistan'da Türkiye'nin farkli yörelerinin geleneksel kiyafetleri tanitildiMeiramgul Kussainova

Kazakistan'da Türkiye'nin farkli yörelerinin geleneksel kiyafetleri tanitildiMeiramgul Kussainova

ASTANA (AA) - Kazakistan'da, Cumhuriyet'in 100. yili kutlamalari kapsaminda, Türkiye'nin farkli yörelerinden geleneksel kiyafetlerle defile düzenlendi.

Türkiye'nin Astana Büyükelçisi Mustafa Kapucu ve esi Ahu Kapucu'nun ev sahipliginde, Büyükelçilik rezidansinda düzenlenen defilede, Beyoglu Olgunlasma Enstitüsünün "Anadolu Koleksiyonu" tanitildi.

Kazakistan'in ünlü sunucusu Dinara Satcan'in sunumuyla gerçeklestirilen defileyi, yabanci büyükelçilerin yani sira çok sayida Kazak medya mensubu ve moda dünyasinin önde gelen isimleri izledi.

Kazak mankenlerin tasidigi, Türkiye'nin farkli yörelerine ait geleneksel kiyafetler çok begenildi.

Defilede ayrica geleneksel desenlerle modern zamana uyarlanan kiyafetler de yer aldi.

Türk mutfagindan lezzetlerin ikram edildigi defilede, kiyafetlerin, Türkiye'nin hangi bölgelerini temsil ettigine ve tarihine iliskin de bilgi verildi.

- Cumhuriyet'in 100. yili Kazakistan'da yil boyunca çesitli etkinliklerle kutlanacak

Büyükelçi Mustafa Kapucu, AA muhabirine, Cumhuriyet'in 100. yilini, Kazakistan'da yil boyunca çesitli etkinliklerle kutlayacaklarini söyledi.

Söz konusu defilenin de bu etkinliklerden biri oldugunu aktaran Kapucu, bu ay içinde bir dizi kültürel etkinlik daha düzenleyeceklerini bildirdi.

Kapucu, Kazakistan'da, Türkiye'nin sanatina, kültürüne ve filmlerine yogun bir ilginin oldugunu belirterek, "Bu tür etkinliklerde bizim esas kitlemiz Kazaklar. Amacimiz onlarla daha yakin bag kurmak." dedi.

Bugünkü defilede, Kazakistan'in önde gelen tasarimcilarinin da yer aldigini anlatan Kapucu, bu tür etkinliklerin, iki ülke arasinda ortak projelerin baslatilmasina da zemin hazirladigini sözlerine ekledi.