30. Uluslararasi Adana Altin Koza Film Festivali ödülleri sahiplerini bulduBekir Ömer Fansa,Fikret Kavgali,Koray Kiliç- Ulusal Uzun Metraj Film Yarismasi'nda "En Iyi Film" ödülü, yönetmenligini Umut Subasi'nin yaptigi "Sanki Her Sey Biraz Felaket" filmine verildi - Yönetmen Subasi, "En Iyi Yönetmen" ve "En Iyi Senaryo" ödüllerini alirken, filmi ayrica "SIYAD Cüneyt Cebenoyan En Iyi Film" ödülünü kazandi

30. Uluslararasi Adana Altin Koza Film Festivali ödülleri sahiplerini bulduBekir Ömer Fansa,Fikret Kavgali,Koray Kiliç- Ulusal Uzun Metraj Film Yarismasi'nda "En Iyi Film" ödülü, yönetmenligini Umut Subasi'nin yaptigi "Sanki Her Sey Biraz Felaket" filmine verildi
- Yönetmen Subasi, "En Iyi Yönetmen" ve "En Iyi Senaryo" ödüllerini alirken, filmi ayrica "SIYAD Cüneyt Cebenoyan En Iyi Film" ödülünü kazandi

ADANA (AA) - Adana Büyüksehir Belediyesince bu yil 30'uncusu düzenlenen Uluslararasi Adana Altin Koza Film Festivali'nde Ulusal Uzun Metraj Film Yarismasi ödülleri sahiplerine takdim edildi.

Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi'nde gerçeklestirilen, sunuculugunu Yetkin Dikinciler ve Gülay Afsar'in yaptigi Büyük Ödül Töreni, sanatçilarin kirmizi halidan geçerek tören alanina gelmesiyle basladi.

- Vefat eden oyuncular anildi

Geçen yil vefat eden Türk sinema oyuncularinin isimlerinin okundugu, fotograflarinin sahneye yansitildigi törende, bu yil festival süresince yapilan etkinliklerden olusan video gösterisi izlendi, Bülent Ortaçgil ve orkestrasi kisa bir konser verdi.

- En Iyi Film: Sanki Her Sey Biraz Felaket

11 filmin yaristigi Ulusal Uzun Metraj Film Yarismasi'nda "En Iyi Film" ödülüne, yönetmenligini Umut Subasi'nin yaptigi "Sanki Her Sey Biraz Felaket" layik görüldü.

Subasi'na ödülünü Adana Vali Yardimcisi Mustafa Yigit, Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, jüri baskani yönetmen Ömer Faruk Sorak ile jüri üyeleri birlikte verdi.

Subasi ayni zamanda "En Iyi Yönetmen" ve "En Iyi Senaryo" ödüllerini alirken, filmi ayrica "SIYAD Cüneyt Cebenoyan En Iyi Film" ödülüne deger görüldü.

- En iyi erkek ve kadin oyuncu ödülleri

Gecede "En Iyi Erkek Oyuncu" ödülünü Karganin Uykusu filmindeki rolüyle Ahmet Aggün, "En Iyi Kadin Oyuncu" ödülünü Cam Perde filmi oyuncusu Selen Kurtaran aldi.

Festivalde, "En Iyi Yardimci Kadin Oyuncu" ödülü Suyun Üstü filminden Elit Iscan ile Yüzlesme filminden Nilay Erdönmez arasinda, "En Iyi Yardimci Erkek Oyuncu" ödülü de Annesinin Kuzusu filminden Necip Memili ile Yüzlesme filminden Okan Urun arasinda paylasildi.

- "54 yil önce baslayan festivali devam ettirmenin onurunu yasiyoruz"

Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, açilista yaptigi konusmada, Altin Koza'yi Türkiye'de marka haline getiren basta sanatçilar olmak üzere herkese tesekkür etti.

Cumhuriyet'in 100. yilinda 54 yil önce baslayan festivali devam ettirmenin onurunu, gururunu yasadiklarini ifade eden Karalar, "Altin Koza genelde kadraja girmeyenleri kadraja alan, ötekileri kadraja alan, esitlikçi, emege saygili ve onlari alkislayan, yenilikçi anlayisi destekleyen ve ödüllendiren bir çizgi isidir. Altin Koza'nin da farki budur." dedi.

- "Sinemamizin Yüzü" ödülleri

Cumhuriyet'in 100. yil dönümü dolayisiyla "Sinemamizin Yüzü" ödülleri Türkan Soray ve Kadir Inanir'a verildi.

Kadir Inanir'a ödülünü takdim eden Merve Dizdar, topluma örnek olmus bir sanatçi olmasinin yani sira muhtesem oyunculugu ve meslegiyle ilgili kendisine hayaller kurduran Inanir'a ödülünü vermekten gurur duydugunu söyledi.

Kadir Inanir da mesleklerine gösterilen sayginin böylesine güzel bir organizasyonla herkese ulasmasinda emegi geçenlere tesekkür etti.

Inanir, "2013 yilindan beri benim agzimdan baristan baska hiçbir sey çikmadi. Ellerimizi birlestirecegiz, kalplerimizi kucaklastiracagiz ve büyük barisi mutlaka saglayacagiz. Iste o zaman dünyanin en güzel ülkesinde, burada yasayan milyonlarca insan, koca ülkeyi festival alanina çevirecek. Hep bir agizdan coskuyla bagiracak, 'Yasasin tam bagimsiz Türkiye' diye." ifadesini kullandi.

Türkan Soray'a ödülünü Adana Büyüksehir Belediye Baskani Karalar verdi.

Soray, 15 yasina girmeden basladigi sinemada 220 filmde basrol oynadigini belirterek, "Büyük Atatürk'ün Cumhuriyet ile birlikte kadinlara verdigi haklar sayesinde ben bu ödülü aldim. Bir Cumhuriyet kadini olarak Atatürk'e çok sey borçluyuz. Minnetlerimle. dedi.

Ödüllerini aldiktan sonra tekrar anons edilen Inanir ve Soray, el ele tutusarak yeniden sahneye geldi.

Festivalde "Yilmaz Güney" ödülüne Tunahan Kurt'un yönettigi "Karganin Uykusu" filmi, eski festival direktörü merhum Kadir Beycioglu anisina verilen "Jüri Özel" ödülüne de Fikret Reyhan'in yönettigi "Cam Perde" filmi layik görüldü.

- Ödüller

- En Iyi Film ödülü: Sanki Her Sey Biraz Felaket - Umut Subasi

- Yilmaz Güney ödülü: Karganin Uykusu - Tunahan Kurt

- En Iyi Yönetmen ödülü: Sanki Her Sey Biraz Felaket - Umut Subasi

- En Iyi Senaryo ödülü: Sanki Her Sey Biraz Felaket - Umut Subasi

- En Iyi Kadin Oyuncu ödülü: Cam Perde - Selen Kurtaran

- En Iyi Erkek Oyuncu ödülü: Karganin Uykusu - Ahmet Aggün

- En Iyi Müzik ödülü: Karganin Uykusu - Canset Özge Can

- En Iyi Görüntü Yönetmeni ödülü: Karganin Uykusu - Ziya Kasapoglu

- En Iyi Sanat Yönetmeni ödülü: Annesinin Kuzusu - Meral Aktan

- En Iyi Kurgu ödülü: Cam Perde - Fikret Reyhan

- En Iyi Yardimci Kadin Oyuncu ödülü: Suyun Üstü - Elit Iscan / Yüzlesme - Nilay Erdönmez

- En Iyi Yardimci Erkek Oyuncu ödülü: Annesinin Kuzusu - Necip Memili / Yüzlesme - Okan Urun

- Umut Veren Genç Kadin Oyuncu ödülü: Kiyida - Deniz Altan

- Umut Veren Genç Erkek Oyuncu ödülü: Karganin Uykusu - Eser Agçali

- Film Yönetmenleri Dernegi En Iyi Yönetmen ödülü: Açik Kapilar Ardinda - Alpgiray Ugurlu

- Sinema Yazarlari Dernegi Cüneyt Cebenoyan En Iyi Film ödülü: Sanki Her Sey Biraz Felaket - Umut Subasi

- Adana Izleyici ödülü: Karganin Uykusu

- Mansiyon: Bir Gün 365 Saat

Törende ayrica Belgesel Film Yarismasi, Uluslararasi Kisa Film Yarismasi, Ulusal Ögrenci Kisa Film Yarismasi ve Adana Kisa Film Yarismasi'nin kazananlarina ödülleri verildi.