"10. Uluslararasi Havacilik ve Uzay Teknolojilerindeki Son Gelismeler Konferansi" Istanbul'da düzenlenecekMustafa Hatipoglu
ISTANBUL (AA) - Milli Savunma Üniversitesi Hava Harp Okulu tarafindan her iki yilda bir uluslararasi düzeyde düzenlenen Havacilik ve Uzay Teknolojilerindeki Son Gelismeler Konferansi'nin (International Conference on Recent Advances in Air and Space Technologies-RAST) onuncusu, Milli Savunma Üniversitesi Rektörlügünde 7-9 Haziran'da gerçeklestirilecek.
Konferans, Milli Savunma Bakanligi basta olmak üzere Genelkurmay Baskanligi, Hava Kuvvetleri Komutanligi, Milli Savunma Üniversitesi, Savunma Sanayi Baskanligi ve istirakleri, TÜBITAK temsilcileri ve arastirmacilari, ilgili alandaki özel sektör temsilcileri, mühendisler, Türk ve yabanci akademisyenler ile ülkede havacilik ve uzay alaninda faaliyet gösteren savunma sanayi kuruluslarinin katilimiyla düzenlenecek.
Teknik sponsorluk destegi saglayan IEEE, AIAA, AESS, GRSS, ISPRS ve UNISEC Global gibi havacilik ve uzay alaninda faaliyet gösteren önemli kuruluslarin temsilcileri de konferansta yer alacak.
Konferansta Hava Harp Okulu Dekani Prof. Dr. Nurettin Acir, Hava Harp Okulu Komutani Hava Pilot Tümgeneral Kadircan Kottas ve Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu açilis konusmalarini gerçeklestirecek.
Etkinligin davetli konusmacilari Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü'nden Prof. Dr. Soon-Jo Chung "Sürü Uzay Araçlari: Yapay Zeka Kullaniminin Avantajlari ve Zorluklari", Japonya Uzay Arastirma Ajansi'ndan Prof. Dr. Tatsuaki Hashimoto "Ay'a Yari Sert Inis: Küçük Araçlarin Ay Kesfi Için Zorluklari" baslikli sunumlarini yapacak.
- Arastirmacilardan 5 ayri salonda es zamanli sunum
Açilis oturumundan sonra, arastirmacilarin hazirladigi bildirilere ait sunumlar 5 ayri salonda es zamanli olarak gerçeklestirilmeye baslanacak.
Fuaye alaninda sponsor olan firmalar ile istekli diger firmalar tarafindan havacilik ve uzay alaninda gelistirdikleri son teknolojiler ve bu alandaki çalismalari tanitilacak, arastirmacilar, akademisyenler ve sektör temsilcileri arasinda fikir alisverisleri gerçeklestirilecek.
Konferansin ikinci gününde Quebec Üniversitesi ögretim üyesi Prof. Dr. Ruxandra Mihaela Botez "Sekil Degistiren Insansiz Hava Sistemlerinin Performans Iyilestirme Yöntemleri", Koç Üniversitesi ögretim üyesi Doç. Dr. Arif Karabeyoglu "Türkiye'nin Uzaydan Beklentileri" konulu sunum yapacak.
Bunun yaninda 19 farkli ülkeden 400 katilimcinin istirakiyle konferansa kabul edilen toplam 186 bildirinin sunumlari 5 ayri salonda devam edecek. Konferansla ilgili ayrintili bilgiye www.rast.org.tr adresinden ulasilabilecek.
Milli Savunma Üniversitesi Rektörlügünün Yenilevent Yerleskesi'nde 7-9 Haziran'da düzenlenecek konferansin dili Ingilizce olacak.