Eğitimde neler değişti?

Eğitim öğretim maratonu cuma günü çalacak son zilin ardından sona erecek. Bu eğitim öğretim yılında çok sayıda uygulama ilk kez devreye alındı. İşte madde madde eğitimde yapılan değişiklikler... Haber: Öykü TüccarOkullarda son zil cuma günü çalacak. Öğrenciler 9 Eylül Pazartesi günü 2024-2025 eğitim öğretim yılı için okullara dönecek.Bu yıl eğitim öğretimde çok sayıda değişiklik uygulandı.Birçok yeni uygulamanın ilk kez devreye alındığı 2023-2024 eğitim öğretim yılı sona eriyor.Okulların açılmasına 3 gün kala 8 Eylül 2023'te Ortaöğretim Yönetmeliği değişti.Sınıf geçme şartları zorlaştırıldı.Lisede sınıfta kalma geri geldi.Çoktan seçmeli sorularla yapılan sınavlar kaldırıldı.9'uncu sınıfa başlayan öğrenciler için sınıf tekrarı geri geldi.En az 50 not ortalamasını tutturan öğrenciler için sorumlu olarak üst sınıfa geçebileceği ders sayısı en fazla 3 ile sınırlandırıldı.Tüm kademelerde devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler de sınıf tekrarı yapacak.Üniversite sınavına hazırlanan 12'inci sınıf öğrencilerine devamsızlık affı da uygulanmayacak.Sınava hazırlananların açık liseye geçişlerin önlenmesi için açık liseye geçiş şartları da zorlaştırıldı.Liselerde sınavlar yeniden düzenlendi.Testler kaldırıldı, yazılı sınavlar yapıldı.Bir okulda birden fazla öğretmenin verdiği tüm dersler için ortak sınav yapılması zorunlu hale getirildi.Türk dili ve edebiyatı dersi sınavları da yabancı dil gibi dinleme, konuşma, okuma ve yazma olarak yapıldı. Böylelikle 4 dil becerisi ölçüldü.Ortaokulda da yeni düzenlemeler devredeydi. Sınıf geçmek için Türkçe ortalaması en az 70 puana yükseltildi.Diğer derslerde aranan ortalama da 45'ten 50'e çıkarıldı.Ortaokul öğrencilerinin karneleri de değişti. Ders notlarının yanında sosyal etkinliklere katılım durumlarının da işlendiği karneler dağıtıldı.

Eğitimde neler değişti?
Eğitimde neler değişti?

Eğitim öğretim maratonu cuma günü çalacak son zilin ardından sona erecek. Bu eğitim öğretim yılında çok sayıda uygulama ilk kez devreye alındı. İşte madde madde eğitimde yapılan değişiklikler... Haber: Öykü Tüccar

Okullarda son zil cuma günü çalacak. Öğrenciler 9 Eylül Pazartesi günü 2024-2025 eğitim öğretim yılı için okullara dönecek.
Bu yıl eğitim öğretimde çok sayıda değişiklik uygulandı.
Birçok yeni uygulamanın ilk kez devreye alındığı 2023-2024 eğitim öğretim yılı sona eriyor.
Okulların açılmasına 3 gün kala 8 Eylül 2023'te Ortaöğretim Yönetmeliği değişti.
Sınıf geçme şartları zorlaştırıldı.
Lisede sınıfta kalma geri geldi.
Çoktan seçmeli sorularla yapılan sınavlar kaldırıldı.
9'uncu sınıfa başlayan öğrenciler için sınıf tekrarı geri geldi.
En az 50 not ortalamasını tutturan öğrenciler için sorumlu olarak üst sınıfa geçebileceği ders sayısı en fazla 3 ile sınırlandırıldı.
Tüm kademelerde devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler de sınıf tekrarı yapacak.
Üniversite sınavına hazırlanan 12'inci sınıf öğrencilerine devamsızlık affı da uygulanmayacak.
Sınava hazırlananların açık liseye geçişlerin önlenmesi için açık liseye geçiş şartları da zorlaştırıldı.
Liselerde sınavlar yeniden düzenlendi.
Testler kaldırıldı, yazılı sınavlar yapıldı.
Bir okulda birden fazla öğretmenin verdiği tüm dersler için ortak sınav yapılması zorunlu hale getirildi.
Türk dili ve edebiyatı dersi sınavları da yabancı dil gibi dinleme, konuşma, okuma ve yazma olarak yapıldı. Böylelikle 4 dil becerisi ölçüldü.
Ortaokulda da yeni düzenlemeler devredeydi. Sınıf geçmek için Türkçe ortalaması en az 70 puana yükseltildi.
Diğer derslerde aranan ortalama da 45'ten 50'e çıkarıldı.
Ortaokul öğrencilerinin karneleri de değişti. Ders notlarının yanında sosyal etkinliklere katılım durumlarının da işlendiği karneler dağıtıldı.